Holandske dukaty
Moderátoři: jano7B9.
Stránka: 1
Autor | Příspěvek |
---|---|
#1 21. 9. 2016, 22:00
|
|
Registrovaný uživatel |
Chtel bych se zeptat zda by jste mi nekdo nedoporucil nejakou literaturu stran holanskych dukatu. Dekuji.
|
#2 21. 9. 2016, 22:25
|
|
Moderátor
|
https://goldducats.com/product/dariusz-f-jasek-gold-ducats-of-the-netherlands-vol-1/
Je to nádherná kniha ale má dvě nevýhody, jednak je drahá a potom je to jen první díl, na dalších se teprve pracuje. |
#3 22. 9. 2016, 4:16
|
|
Moderátor
|
|
#4 22. 9. 2016, 8:03
|
|
Registrovaný uživatel |
Moc děkuji za nasměrování, pokusím se něco z toho sehnat.
|
#5 22. 9. 2016, 12:43
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
este Delmonte - Golden Benelux.
Ale je tiez draha a tazko sa zhana. _______________ CORPUS NUMMORUM ...cross-referenced auction archives coming very soon... Sledujte progres na Facebooku |
#6 3. 4. 2021, 21:06
|
|
Registrovaný uživatel | |
#7 4. 4. 2021, 8:50
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nechci malovat čerta na zed,ale nejsem si až tak jist zdali je dukát"košer"...už dle provedení.
Postava rytíře na aversu patří zcela jistě Braniborsko-Ansbašskému markraběti Jáchymu Arnoštovi (1603-1625)..viz foto. Nic podobného zřejmě raženo ofic nebylo. Zkoušel jsem tedy dohledat dle legendy v rámečku na reversu,jehož znění je: ...MO ORD IA T M F IMR CC V IMPER ... ..jež mi vyhodilo odkaz na ražby Giacoma III.Mandelli 1618-1645 z Maccagna v Itálii (ongaro 1623 -III. typ)bez fota,kde zase nesouhlasí lícní strana. http://www.rhinocoins.com/ITALY/SEC1/MACC2.HTML No,třeba někdo objasní,či doplní.... Obrázky: ![]() |
#8 4. 4. 2021, 9:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Váha je asi cajk
|
#9 4. 4. 2021, 11:42
|
|
Registrovaný uživatel |
No tak to je tedy záhada..
|
#10 4. 4. 2021, 23:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Souhlasím s Lopezem. Buď je to falsum, asi nejspíš dobové a nebo to bude mít původ někde v Italii. Tam to není neobvyklé, že se nechali inspirovat známějším dukátem. Každopádně by to chtělo lepší ostřejší fotky.
|
#11 5. 4. 2021, 11:33
|
|
Registrovaný uživatel |
Velmi zajímavé, mnohokráte děkuji předem i za případné nasměrování k příslušné literatuře. Ještě jsem zapomněl dodat mince má 23 mm v průměru, bohužel od kamaráda disponuji pouze těmito fotografiemi. Mohu se ještě zeptat, jde-li tedy o dobový padělek v jaké cenové relaci by se tato mince mohla případně cca plus mínus pohybovat ? Děkuji za odpověď.
|
#12 5. 4. 2021, 19:39
|
|
Registrovaný uživatel |
Když přistoupíme na to, že se jedná o dobové falsum (což není vůbec jisté), tak cena u těchto věcí je dost subjektivní a každý sběratel to má jinak. Já vystřelím nějakou cenu, která nemusí odpovídat realitě toho kdybych měl nakonec minci v ruce a nebo se o ní dozvěděl víc informací napíšu cca 10 tisíc. Hodně by pomohly lepší fotky a další informace např. jak byla mince získána.
mrazeksimonzavinacseznam.cz |
#13 5. 4. 2021, 19:46
|
|
Registrovaný uživatel |
Falzum to nebude
_______________ Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku. mince01@seznam.cz |
#14 5. 4. 2021, 20:20
|
|
Registrovaný uživatel |
vypada to zajimave, ten pyj co mu leze z kalhot :-D Dovolim si domyslet ze by to mohla byt obdoba napodobeniny ruskych holandskych dukatu. Byla to znama a oblibena mince, nekdo mohl potrebovat zhodnotit zlato tak vytvoril hybridni napodobeninu holandskeho dukatu a zmincoval pagament.
|
Stránka: 1
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1