Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ahoj, poprosím o kvalitní příspěvky do tohoto tématu, tak se představím, narozen 77 v Ledči nad Sázavou, sbírání květů a příroda to je mé, podběl a přírodovědné soutěže, později skaut v Praze už, ale známky jsem už tehdy sbíral, tedy pak rybičky, které šly jinam. Ale, je to pár let zpátky a vrátil jsem se ke známkám, nevím proč, ale super věc, po pár nákupech mě na wwf známkách fascinovali ptáci, no nyní jich mám více a známek taky, preferuji teda starší vydání, pořád to nemám nějak pořádně seřazené, ale pokud máte někdo něco zajímavého, pochlubte se, dík « Poslední úpravu provedl(a) martraj v 18. 2. 2014, 4:33. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak na toto tema je zde Pavlinka,s tou si zarucene pokecate.....
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
poprosil bych někoho oprávněného změnit tu hrubici v nadpisu...
|
|
|
Administrátor
|
martraj vítejte mezi námi :-). Jen houšť takových sběratelů. Je to opravdu fascinující koníček - pokud do něj člověk pronikne.
|
|
|
Moderátor
|
No čekám co první sem Martraj dá. Mám tady, ale s tím takové malé dilema. Název je Chlubírna a takovéto naše sbírání námětovek s tím názvem moc nekoresponduje. Vedle dává Babygulka své krásné známky umění a tady se budou objevovat serie kytek a rybek, které, ale nevybočují nějakým způsobem z řady. Asi se na to dívám už jinýma "výstavníma" očima. Mám před sebou nejlepší světový námětový exponát o ptácích od Damiana Lägeho a tam jsou věci do chlubírny úplně všechny. Sesbírané ptáky vyjádřené názvy pošt a ulic na frankotypech a já nevím čeho ještě všeho a na každém listě fázové zkušební tisky snad každé druhé známky. No je o čem přemýšlet.
|
|
|
Moderátor
|
Jak známo, můj nejoblíbenější ptáček je Turul!! Pravda, tady skorem ani není vidět. Ale je tam! Aji vavřín, nebo co to je za plevel, se tam nande. (5 příspěvků chlubírny a ještě žádný obrázek, tož ať se začne! ) Obrázky: « Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 18. 2. 2014, 21:37. »
|
|
|
Administrátor
|
Díky za vložku z pravidel. Věnujme se zde filatelii a danému tématu.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dobře, jsem to zkusil, protože už jen např. sesbírat letecké známky s námětem ptáků je docela problém, základ beru čisté, ražené radši jen celistvost/monaco a jejich dvě super série/, pořád se hledám a uvítám insipaci, rakousko zná asi každý, ale dá se trošku vylepšovat, další foto guinea, na ní se dá pracovat hodně, čisté, s přetiskem atd., dole ledňáček, od jeho prvního vydání/tu ještě nemám/ a hlavně mě baví čtyřbloky atd. poslední foto co mi přišlo dnes a včera, jsem udělal jen sken co bylo u ruky, např. kytičky falklandy ve čtyřblocích, krása, ale mám furt nevybaleno Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Moderátor
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
u druhé fotky se krčí vlevo dole další krásná letecká série s ptactvem Liechtenstein 1939, ale přitom nejdražší bylo St.vincent 1970, jsem přestřelil cenu asi, no draze koupím, když se mi to někdy sejde levně prodám
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
smith napsal
hlavně ta první se mi moc líbí « Poslední úpravu provedl(a) smith v 21. 2. 2014, 20:40. »
|
|
|
Moderátor
|
Martaj sú všetky k mání, ak je záujem.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
babygulka napsal pekne!
jsi mě inspiroval svým námětem umění, navíc kolonie jsi sbíral, tam v té době byly nej známky je teda fakt, že jsou pěkné i novější, třeba u monaco ty novější nijak barevně nedávali, tak to klidně vypadá jako vydání v 60.letech, ale tyhle papoušci, kytičky, nelíbí se mi to vůbec jako pohled, nebo fotka co od r.2000 cca vydávají kolonie apod.
|
|
|
Moderátor
|
Toto je taky pěkný ptáček. Kdo z vás ho má? Já ne, to přiznám rovnou.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
nj, prachy nejsou proto to beru i takto, postupně i labutě přijdou, zde 5+5 euro/dolar/ nedávno ale já kupuji i blbosti takhle, jen kvůli dopisům Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
martraj napsal babygulka napsal pekne!
jsi mě inspiroval svým námětem umění, navíc kolonie jsi sbíral, tam v té době byly nej známky je teda fakt, že jsou pěkné i novější, třeba u monaco ty novější nijak barevně nedávali, tak to klidně vypadá jako vydání v 60.letech, ale tyhle papoušci, kytičky, nelíbí se mi to vůbec jako pohled, nebo fotka co od r.2000 cca vydávají kolonie apod.
vazne? tak namet Umenie zbieram tiez do 1990 novsie uz neriesim no Britske kolonie som zbieral ale starsie veci som rozpredal a nechal som si len malby, je to pre mna zaujimavejsie mat spolocny namet z celeho sveta
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
První série vnějších ostrovů Seychely Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pavel_III napsal Toto je taky pěkný ptáček. Kdo z vás ho má? Já ne, to přiznám rovnou.
..na to bych obětoval i kreditku... :-)
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zdravím "ptáčkaře". Já sbírám známky s tématem ptactvo už spoustu let, nesbírám to ale podle zemí a sérií, ale podle druhů, rodů, čeledí, řádů. Dříve bylo složité některé ptáky na známkách určit a zařadit, dnes v době internetu je to podstatně jednoduší. Objevil jsem skvělý katalog ptáků na známkách na www.birdtheme.org. Mě to moc pomohlo, třeba to pomůže i někomu jinému
|
|
|
Moderátor
|
Já z ptáků sbírám hlavně turuly a to je dravec stěhovavý. Latinské jméno nemá. Pokud to není "turulus hungaricus".
|
|
|
Moderátor
|
kotrba napsal Zdravím "ptáčkaře". Já sbírám známky s tématem ptactvo už spoustu let, nesbírám to ale podle zemí a sérií, ale podle druhů, rodů, čeledí, řádů. Dříve bylo složité některé ptáky na známkách určit a zařadit, dnes v době internetu je to podstatně jednoduší. Objevil jsem skvělý katalog ptáků na známkách na www.birdtheme.org. Mě to moc pomohlo, třeba to pomůže i někomu jinému
Z ptáčků by byl krásný exponát. Jeden takový, je už nějaký ten pátek nejlepším námětovým exponátem na světě (Damian Läge )
|
|
|
Moderátor
|
Nevíte někdo, jestli se v rámci nějaké emise objevil na známce i ledňáček? Je to můj nejoblíbenější opeřenec, ale na známce jsem ho dosud nezaznamenal...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
|