Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o mincích » REZ NA ZLATÉ MINCI - dotaz

Vykupminci.cz
Numisargo

REZ NA ZLATÉ MINCI - dotaz

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
10rubl1895 napsal
Další lahůdka. Kolegové zkuste sem dát medaile - mince s touto vadou. Možná, že to bude zajímavé album a poučné album této vady.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Tahle má sotva 4 roky, tu bych šel vrátit. :evil:
I když je pravda že mince je to tak ošklivá že ten flek už jí ani moc neublížil ;)
« Poslední úpravu provedl(a) turtleoverhead v 3. 5. 2013, 7:44. »
Moderátor
turtleoverhead napsal
Tahle má sotva 4 roky, tu bych šel vrátit. :evil:
I když je pravda že mince je to tak ošklivá že ten flek už jí ani moc neublížil ;)


no, zadna krasavice to vazne neni. asi jako kdyz si jezibaba nasadi pihu krasy, na krase ji to neprida, ale osklivejsi se taky nestane. asi se jedna o nejakou formu zneuznaneho umeni

alarich napsal
ta rez na zlatě značí pravost mince ;)


prosim, opravte mne kdokoliv, co nechapu. jdete si napr. do specializovane prodejny koupit nedavno (3-4 roky zpet) vydanou zlatou minci. obchodnik pred vas polozi etui s certifikatem (nevim, jak se toto prodava), se zlatou minci se skvrnou, vy blaze zajasate, ze je prava, neb ma skvrnu a je tudiz prava a koupite to? vazne? ptam se vazne. koupite si minci za 20 tis. s cervenou skvrnou?
Moderátor
a puvodne jsem to tu nechtel vytahovat, ale asi to bude tim dnesnim tlakem. ja to sem napisu, me to proste neda. predem se omlouvam vsem, kterych si vazim, ale kterych se bohuzel zase dotknu, zas me nekdo bude mit za ichtyla, jinej za frajirka a usmrkance, co keca a nevi o cem. zas tu budou lide, kteri si reknou, co ten numismatickej hnup s nudli u nosu muze o numismatice vedet, ja sbiram sto let a moje sbirka ma hodnotu nekolika milionu, on ma par strepu, nic nevi, nezna necet... no, vrele diky. budu s tim umet zit.

NE, NEMATE PRAVDU. REZ NA ZLATE MINCI NENI ZARUKOU JEJI PRAVOSTI.

Rikam to jako chemik a jako clovek, ktery neco malo vi o jejich slozeni a puvodu. Rikam to jako clovek, ktery mel moznost zkoumat cervenou skvrnu na zlate razbe nejmenovaneho drobneho producenta zlatych medaili. tento clovek (jako kdokoliv jiny z branze) ma teoreticky vybaveni a schopnosti vyrobit si raznici cehokoliv (=klidne i zminovanych dukatu) a jim vyrobene kusy ponesou za nekolik let pri trose stesti naprosto identicke fleky. v jeho pripade na to zcela jiste stacilo mene nez 9 let.

a bude prosim uplne jedno, zda si strizky bude objednavat napr. u Safiny nebo je delat sam.

ne, cervene skvrny na zlate nejsou dokladem jejich pravosti. jedna se doslova o vyrobni zmetky. ty soudobe mince cervene skvrny jen hyzdi, ty historicke pak postihnou dle situace a vkusu. moc se za to omlouvam, i kdyz za to nemuzu, je mi lito. nemohl jsem to s cistym svedomim zamlcet.
Registrovaný uživatel
Takže ta "Komerční banka" se prodala za 3.712,-Kč - tak jak je vidět, zlatá rez nevadí. Za tu cenu, tak to nevím.
Registrovaný uživatel
oliver:myslel sem skvrny na svatováclavských dukátech ne na novodobých mincích ;)
Moderátor
10rubl1895: trosku jsem se ztratil v tom, ktera je ta "Komercni banka". jestli je to mirne nad cenu zlata a je to bezna vec, tak je to asi jedno. mohl to nekdo koupit jako ciste investicni zlato. pokud ale nekdo kupuje soudobe razby s cenou vyrazne nad cenu kovu se skvrnami, prijde mi to prinejmensim zvlastni.

alarich: jenze u tech dukatu neni jediny duvod, aby to bylo jinak. tedy - alespon ja jej nevidim.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: < 1 2

Sběratel.com » Pokec o mincích » REZ NA ZLATÉ MINCI - dotaz

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1