Aukce
Stránka: « < ... 205 206 207 208 209 210 211 212 213 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#5201 26. 3. 2021, 7:54
|
|
Moderátor
![]() |
Denary neměl jsem staženou druhu část jeho sbírky podpruměrnějšiho materiálu, která nebyla připravena..
|
#5202 26. 3. 2021, 9:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Nadhera, ac denarum nerozumim, to je neco.
|
#5203 26. 3. 2021, 9:29
|
|
Registrovaný uživatel |
I když je nabídka na trhu velmi omezená, musíme ocenit Macha, že je i v dnešní době schopen obstarat do několika katalogů jedné aukce rozličný sortiment mincí, včetně i zajímavých položek. Bohužel, z mé oblasti zájmu opět nic. Také to o něčem svědčí.
_______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#5204 26. 3. 2021, 9:36
|
|
Registrovaný uživatel |
Donedávna sa zbieralo čisto pre radosť, stav mince nikto neriešil a starý kufor plný mincí nikto nepovažoval za cenný. Bol to len kufor plný striebra. Ešteže z toho dedičia nedali urobiť príbory alebo svietnik. Dnes je iná doba. Už sa zbiera "investične"... _______________ Processed coin catalogs 2.768 Auctions / 22.566 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#5205 26. 3. 2021, 9:46
|
|
Registrovaný uživatel |
Také to neplatí ve všeobecné rovině. Já do této skupiny s určitostí nepatřím a to lze tvrdit i o některých sběratelích z mého okolí. Samozřejmě, nikdo nechce prodělat, ale to neznamená, že každého bude zajímat pouze výhodnost. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#5206 26. 3. 2021, 9:52
|
|
Registrovaný uživatel |
Já vzhledem k věku investičně sbírám, ale když mi nějaká mince schází, nebo se mi moc líbí, nebo ji prostě chci, tak ji "přeplatím".... A to není moc investiční chování :-) |
#5207 26. 3. 2021, 10:24
|
|
Registrovaný uživatel |
Mam to stejne, dobry je ze co jsem behem let preplatil dnes uz dosahlo nebo presahlo porizovaci cenu. Bohuzel diky tomuhle fenomenu ale zase prichazim o moznost nakupovat lepsi veci, neb vydelavam teda vydelaval jsem do covidu porad stejne ale mince jsou nasobne drazsi od covidu. Bohuzel myslim ze u tehle aukce zase zustanu jen u koukani jak muj prihoz mizi hluboko pod hranici konecny ceny. ![]() ![]() |
#5208 26. 3. 2021, 10:53
|
|
Registrovaný uživatel |
Mysliš to fakticky. https://www.idnes.cz/usti/zpravy/rozkradani-sbirek-muzea-v-litomericich.A150319_2148530_usti-zpravy_alh Podobny pruser bol naposledy v Trenčine a mnoho mnoho dalšich. _______________ |
#5209 26. 3. 2021, 11:14
|
|
Registrovaný uživatel |
Teď jsem prodával nějaké přebytky, drobnosti, ovšem ty ceny... No asi je to hodně jinde a taky toho asi moc nekoupím |
#5210 26. 3. 2021, 12:11
|
|
Moderátor
![]() |
Za mne pánové je dobře, že se sběratelství, myslím ve všeobecné rovině významně promísilo s investicemi.. Já to v podstatě již nerozlišuji...
|
#5211 26. 3. 2021, 12:26
|
|
Registrovaný uživatel |
Má to podle mě Barbare dvě strany - ostatně jako každá mince - došlo k oživení sběratelství jako takového zejména filatelie a numizmatiky, větší prostor v médiích, kvalitní aukce a katalogy na TOP úrovni atd. atd., ale zase vystřelily ceny kamsi nahoru ... Kdo dnes chce kvalitu, vzácnost, tvořit sbírku, která bude zajímavá (nejen pro něho samotného ale i pro ostatní a někdy i pro případného kupce - vše je jednou prodejné, rubáš nemá kapse) musí si připlatit ...
A k aukci MaCH - je tam zase celá řada mých oblíbených (pro investici) svatováclavských dukátů (1923-1936), tak uvidíme, jaké jsou dnes reálné ceny na trhu. Jestli ty dnešní na Aukru jsou přestřelené nebo naopak je tam ještě kam jít ... A zajímá mě tam ten 25 hal 1932 - vypadá to na první pohled na originál a ten mi ve sbírce pořád chybí ... kdyby byl s rodokmenem ... |
#5212 26. 3. 2021, 12:29
|
|
Registrovaný uživatel |
TAK NA AUKRU TO UŹ SKONČILO ...https://aukro.cz/sada-svatovaclavskych-dukatu-1923-1936-unc-6985896438, dosažená cena je o chloupek méně, než, kdyby si to kupoval po jednom...(viz můj přehled ze zečátku měsíce zde).
|
#5213 26. 3. 2021, 12:31
|
|
Moderátor |
Ono se to do obehu dostane drive ci pozdeji i z toho muzea, jen z toho bude profitovat nekdo jiny. Za druhe sberatel bude zrejme o veci pecovat lepe nez muzeum. Pokud muzeum neco chce, at si to koupi ve verejne aukci. |
#5214 26. 3. 2021, 13:01
|
|
Registrovaný uživatel |
Jsou různé sběratelé a různá muzea...já mám třeba muzeum jako instituci rád...tady na sběrateli mi to připadá, že je to veřejný nepřítel číslo jedna. |
#5215 26. 3. 2021, 13:04
|
|
Registrovaný uživatel |
A v čem si myslíte, že je to dobře? Mně to třeba příjde jako vyloženě schizofrenní postoj ![]() |
#5216 26. 3. 2021, 13:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Také jsem se takto kdysi choval. Ale pak jsem shlédnul v televizi Mistry aukcí a od té doby si dávám pevný limit, přes který nikdy nejdu. Sice vyhraju jenom málokdy, ale pak jsem mnohem více spokojený, že jsem nepřeplatil. |
#5217 26. 3. 2021, 13:49
|
|
Registrovaný uživatel |
Limit je potřeba. Ale ta "pevnost" závisí na okolnostech. Dopředu se nedá odhadnout kolik bude zájemců o danou položku a jak moc ji budou chtít.
|
#5218 26. 3. 2021, 13:50
|
|
Registrovaný uživatel |
I toto je velmi relativní. Předně v některých případech nelze určit nominálně cenu, protože se budeme pohybovat v ceně záliby a tedy nelze zjistit, která cena je přeplacená a která ještě nikoli. A také si musíme uvědomit skutečnost, že pokud dražíme minci s delší dobou pravděpodobného návratu dalšího kusu, pak mohu v dnešní době s klidným srdcem přeplatit, protože z pohledu delšího časového rámce to bude vždy výhodné. _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
#5219 26. 3. 2021, 14:09
|
|
Registrovaný uživatel |
přeplatit se dá i na limit ![]() |
#5220 26. 3. 2021, 14:09
|
|
Registrovaný uživatel |
Já sbírám věci které se kopou. Antiku a opály. Tam je další výskyt náhodný. U té antiky doufám, že se nevykope poklad složený z drobáků.
|
#5221 26. 3. 2021, 14:51
|
|
Registrovaný uživatel |
Při sbírání unikátů chybí podpora ostatních "spolubojovníků". Hele teď se prodal dukát ročník x, teď sada, je to dobré, ceny rostou....
Ale dnes mi přišla zpráva: Vaše opály patří k nejkrásnějším v mé sbírce. ![]() |
#5222 26. 3. 2021, 16:51
|
|
Moderátor
![]() |
Já v tom žádnej Schizofrení postoj nevidím.. V podstatě sběratelství je a vždy bylo velmi úzce spjato s investicemi a za mne je to jen otázka jakéhosi pokrytectví mezi sběrately. Pravdou je jak se zmínil i MikyM, že dobou, zejména webovou dostupnosti je to v podstatě v širším podvědomí společnosti.. Jakákoliv sbírka je svým způsobem investice a je docela chybou, že mnozí sběratele nad tím přiviraj oči..Často jsme to zde v diskuzi rozebírali dlouhé hodiny ať to byla numismatika, filatelie, nebo jiná umění.. Za mne je jenom dobře, že se dnes jedná o významný faktor sběratelství, sbírek, či jednotlivých kusů kdy je vše takto dostatečně investičně (finanačně) kryto a tím se také ke všemu svým způsobem přistupuje a chrání.. « Poslední úpravu provedl(a) barbar v 26. 3. 2021, 16:56. » |
#5223 26. 3. 2021, 17:10
|
|
Moderátor
![]() |
Chraň tě pan bůh stáhnou na něj pazůry ![]() ![]() Také mě lákaj ty zkušební ražby krejcarů F. J. Vždy jsem chtěl mít ve sbirce alespoň jede s nominálu, ale nikde nebyl k mání pěknej kousek naposled v dorotheum, které mi utekly a teď prásk všechny a v nádherném stavu... ![]() |
#5224 26. 3. 2021, 17:17
|
|
Registrovaný uživatel |
Barbare nesouhlasím s tvrzením že investování a sběratelství bylo vždy provázané. Dodnes není. Co takový sběratele telefonních karet, pivních víček a etiket, všelijakých jiných volovinek. A co tady rady numismatiku jako kacuro, Oliver, Pavel a další? To jsou badatelé, nepochybuju že kdyby okolností donutili sbírku prodat byli by rádi za minimálně návrat prostředků ale pochybuju že by to byl jakýkoli záměr.
|
#5225 26. 3. 2021, 17:18
|
|
Registrovaný uživatel |
V poslední době byly mince některých nominálů k mání a některé z nich ještě v hezčí zachovalosti, než jsou tyto. Chce to pouze sledovat trh!!! _______________ Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz |
Stránka: « < ... 205 206 207 208 209 210 211 212 213 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1