Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Stránka: « < ... 223 224 225 226 227 228 >
Autor | Příspěvek |
---|---|
#5651 4. 3. 2023, 23:38
|
|
Registrovaný uživatel |
Jeden prešibaný obchodník mi pri každom jednom obchode tvrdí, že on žiadne peniaze nepotrebuje. Ale na druhej strane je všetok jeho tovar pripravený na okamžitý predaj práve za tie inflačné peniaze. Je to múdry a skúsený človek od ktorého sa dajú pochytiť vedomosti a aj obchodný duch. Preto mám tieto obchodnícke "tanečky" s ním rád.
![]() _______________ Processed coin catalogs 3.145 Auctions / 26.275 Lots Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :) Sent from my ZX Spectrum |
#5652 4. 3. 2023, 23:47
|
|
Registrovaný uživatel |
nebudeme si nalhávat, peníze mám taky rád. ale už xlet vím, že to není cíl ani smysl. takže ano, něco se koupit dá a něco ne. když kupuji respektuji když prodávám očekávám to stejné (jako su rád, že místní mongolové ode mě nic neberou).
jinak souhlas, je to umění a je to krásné. ![]() _______________ |
#5653 4. 3. 2023, 23:51
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Naopak je to momentálně docela dobrá strategie. Prodej mincí po poplatcích není vždy terno, a proti tomu máš posilující korunu a 5% i více procent na spořáku. Nenechal bych se vybláznit za každou cenu. |
#5654 4. 3. 2023, 23:55
|
|
Registrovaný uživatel |
skvělých 5% mínus daň a 15-20% inflaci? není nic lepšího... _______________ |
#5655 5. 3. 2023, 0:00
|
|
Registrovaný uživatel |
ale jestli se někdo bojí války, tak to už snad ať si radši nakoupí to zlato.
i když já říkám, že stříbro, bude se tím možná líp uplácet a tolik na tom asi neprodělá, když nic nebude. _______________ |
#5656 5. 3. 2023, 0:01
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Řešit 20% inflaci už je pozdě, teď můžeš reálně řešit inflaci za 6-12 měsíců, která bude mezi 5-10%. Tak už to nevychází tak blbě. Navíc jak jsem napsal, po poplacích na portfoliu mincí to není vždy takové terno.
|
#5657 5. 3. 2023, 0:12
|
|
Registrovaný uživatel |
sry, ale nesouhlasím. to jsme si říkali před půl rokem, že v 2023 bude inflace jak píšeš. a je to blbost, bude výš. a co bude za rok? nevím, ale rozhodně za půl roku nebude na spořáku 5%... takže budeme řešit spořádk 2-3 a inflace 10%? jakože je to lepší?
_______________ |
#5658 5. 3. 2023, 0:15
|
|
Registrovaný uživatel |
já su v klidu, majetek mám podložený dluhama, takže inflace mě sice sere, ale vydělám na tom. a to dost. radil jsem to několika lidem, dnes mi někteří děkuji. chce to myslet ekonomicky.
_______________ |
#5659 5. 3. 2023, 0:56
|
|
Registrovaný uživatel |
,😂🤣 _______________ Konzultace a poradenství v oboru numismatiky https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b https://pin.it/4kDaagI milan.heczko@yahoo.com |
#5660 5. 3. 2023, 1:14
|
|
Registrovaný uživatel |
S tím že jsou dva souhlasím, strach a neznalost. S neznalosti souvisí i ten top pič, u nás zatím ty krabičky tolik nefrci a polikaji to většinou jen investoři a bižuterkaři a běžný 3kr nejsou zrovna investorský matros, tedy není divu že žádný lepší hodnocení ještě nikdo nezaplastoval. Si tak říkám že koupě takových mincí za takové peníze vyjde na stejnou jako kupovat plecharinu od Národní pokladnice. ![]() ![]() _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#5661 5. 3. 2023, 1:20
|
|
Registrovaný uživatel |
já nad tím poslední roky dost přemýšlím. asi bych kvůli jednotvárnosti nevolil exotiku, ale i tak bydlení/život u moře... zatím mě nejvíc vrací zbylé rodinné vztahy a budoucnost dětí. ale těm je to asi v celku naštěstí jedno, nové kamarády si dělají bez problémů všude. dávám si ještě 2 roky na rozmyšlenou.
_______________ |
#5662 5. 3. 2023, 1:22
|
|
Registrovaný uživatel |
Já moc kultuře založený na dluhu nefandim ale to už jsme tady řešili. Mince se určitě vyplatí pořád, stejně jako umění, ovšem člověk musí vědět co za kolik a kde kupovat pokud chce mít investorský cíl. Ale i mezi tím návalem bláznů mavajicich bankovkama se dá dobře kupovat, mě se tam povedl vzacny kousek s dobrou cenovkou bez plastovyho oděvu. Těch sporicich účtu a stavebek bych se vyvaroval. To je nástroj dob minulých který ani nevím co ještě pořád na trhu dělá. Myslím že s generaci mých rodičů odejde na dobro pokud neprojde zásadní změnou. _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#5663 5. 3. 2023, 1:26
|
|
Registrovaný uživatel |
tak stavebko zásadní změnou (která ho nejspíš zabije) projde
![]() já taky tento rok nakoupil toho až moc (cíleně), ale jak jsem psal o 10-20% jsem zvedl limity. i když ne všude to šlo za max. no uvidíme. dával tomu ty dva roky. snad jé také dostanu. jdu spát. _______________ |
#5664 5. 3. 2023, 1:47
|
|
Registrovaný uživatel |
Jasně že stavebko má hodně lidí a pořád ho babičky zakládají vnoučatům atp... Sám jsem si ho zakládal abych dosáhl skrze něj na hypotéku. Jiný smysl to nemá. Ale to prenechme spíš do kecarny a tady to nechme aukčnímu tématu.
_______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#5665 14. 4. 2023, 17:56
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Nevite nekdo co se stalo s Nudelmanem ? Posledni aukci mel snad v 2020.
_______________ PRO PATRIA ARIS ET FOCIS |
#5666 16. 4. 2023, 10:22
|
|
Registrovaný uživatel |
https://faei.cz/hitem-jubilejni-aukce-bude-nejzahadnejsi-petihalir/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=926020&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box
_______________ Díky, za každý nový přírůstek do chyboražeb |
#5667 21. 4. 2023, 12:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Jde vám přihlásit se do sálové aukce M&Ch? Mě to nějak nejde
_______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#5668 21. 4. 2023, 14:54
|
|
Moderátor
![]() |
JJ mě to šlo se přihlásit - teď je pauza do 16,40hod ![]() ![]() _______________ MEMENTO MORI ET CARPE DIEM « Poslední úpravu provedl(a) Charon v 21. 4. 2023, 14:57. » |
#5669 21. 4. 2023, 17:40
|
|
Registrovaný uživatel |
Komáre gratulace k prodeji, myslím že cenu jsem odhadl docela přesně...
_______________ Konzultace a poradenství v oboru numismatiky https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b https://pin.it/4kDaagI milan.heczko@yahoo.com |
#5670 21. 4. 2023, 19:12
|
|
Registrovaný uživatel |
Diky. Jo, nebyl to zadny zazrak. Na to ze se tam bezny veci prodavali za podobny penize. Cekal jsem lepsi vysledek, zrejme ty fotky moc nepomohli. Ale co uz. Zlobit se nezlobim. Jinak pekna aukce, pokukoval jsem tam po necem ale nebyla sance. Uvidime v Eaukci jestli se zadari. Ty jsi urcite sledoval 5haler a dalsi cestinu ne? _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. |
#5671 21. 4. 2023, 19:44
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak v podstatě vše hlavně Habsburky a Československo,ale aukce jsem se nezúčastnil...
_______________ Konzultace a poradenství v oboru numismatiky https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b https://pin.it/4kDaagI milan.heczko@yahoo.com |
#5672 21. 4. 2023, 21:44
|
|
Moderátor
![]() |
Vydražil někdo něco dnes 21/4/2023 u Macho/Chlapovič. Samozřejmě položku říkat nemusíte :-), tj jen pro zajímavost. Já tedy jen sledoval :-)
_______________ MEMENTO MORI ET CARPE DIEM |
#5673 21. 4. 2023, 21:56
|
|
Moderátor
|
já dobře prodal
![]() |
#5674 21. 4. 2023, 22:01
|
|
Moderátor
![]() |
takže spokojenost, jen se chci zeptat, ještě jsem nic neprodával přes aukční domy, prodávající platí také poplatek za prodej nebo pouze kupující. _______________ MEMENTO MORI ET CARPE DIEM |
#5675 21. 4. 2023, 22:07
|
|
Moderátor
|
Každá společnost to má nastavené jinak, výše poplatku který platí prodávající je závislá na dosažené ceně, většinou 0 až 10%
|
Stránka: « < ... 223 224 225 226 227 228 >
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1