Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Pokec o známkách » Časopis Filatelie

Vykupminci.cz
Numisargo

Časopis Filatelie

Moderátoři: ikanek, Jaromir, pavlinka, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Administrátor
regula_jan napsal
F 10/2011 str. 11. ... Tak je třeba vidět výroky L. Brendla, i fórum, na němž zaznívají.



Ano také jsem to četl. Prvotně mne to také urazilo, ale po domluvě s J. Petříkem jsme se rozhodli na hlouposti prozatím nereágovat (to nepíšu o kompromitaci L. Brendla - tam by to zastání vyloženě chtělo především od SČF - pokud tak nikdo neučiní - něco určitě sepíšeme). Nyní je vše stále v řešení a nejdříve má přijít reákce na otevřený dopis VV. Sice to trvá, ale něco určitě příjde.

Jedná se především o Infofilu a diskuzní fórum i když to nebylo zmíněno, ale pouze naznačeno. Především o padělatelskou aféru, kterou má F. Beneš stále vysvětlovat.

Ohledně cen ČSR II. a privatizace - nebo jak to slušně nazvat.
Pro mne je odstrašujícím příkladem především sešitek Československá námořní plavba. Jeho cena v katalogu dlouhodobě 4 tisíce. Byl a je stále přeceňován. Přitom je to sešitek nevydaný.

Jeho značná část (v potaz neberu poznámku v katalogu POFIS nepatrná) byla ve skladu POFISu. Sešitek byl rozdáván ve velkém množství zdarma v různých soutěžích časopisu Filatelie. Zároveň se prodával v aukcích i zásilkové službě za nehorázné peníze a to i včetně celého 100 ks balení - nerozdělaného. Někde jsem četl, že náklad by měl být něco přes 20 tisíc. Zda vůbec něco bylo zníčeno je otázkou. Je to uměle nadhodnocené a příkladem jsou mache celistvosti na p. Dražana, které se prodávali ve Filatelii za desítky tisíc. Jakou hodnotu to jednou bude mít až se příjde na opravdový náklad, který se dostal ke sběratelům se za pár let zjistí. Nyní se sešitek nabízí za 1500 a často se ani neprodá. A bude hůř.... Takových příkladů by se našlo více.

Jinak ČSR II. sbírám rád, ale těmto "raritám" v uvozovkách se asi začnu vyhýbat. Jinak je to oblast zajímavá a rozhodně ji neháním ani žádnou jinou část filatelie. To kouzlo je v tom, že si každý sám určí co sbírat, podle toho co ho baví či zajímá.
_______________
https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie
« Poslední úpravu provedl(a) Admin - Zdeněk Jindra v 24. 10. 2011, 11:06. »
Moderátor
ahoj Zdenku, tie ceny v pofis katalogoch su nerealne myslim tie ST - Orzsagh, nevydane Los Angeles, spomynany ZZ namorna plavba, VT Unor atd pricom v kazden aukcii su tieto polozky zastupene...
dost podcenene su niektore 10 bloky, tak isto aj DC - postovy dorucovatel...
_______________
Registrovaný uživatel
Dracek napsal
Escartin: nesouhlasím…

Jak koruna postupně posilovala se naopak teoretisky zleňovaly případné nákupy zahraničí a také poměr cen znáek vzhledem k platům a kupní síle byl pro sběratele stále lepší.

Ad 1/ pominu-li pár(několik jednotliců) cizinců a stejně několik jednotliců z řad čechů žijících v zahraničí, pak většinu nákupů za stále vyšší ceny v minulosti realizovali místní sběratelé z ČR. Ostatně již delší dobu v zahraničí téměř žádné zajímyé sbírky ani materiály nejsou, protože k nám byly v naprosté většině dovezeny v druhé polovině 90.let. Ostatně ceny v zahraničí byly velmi nízké, dokud tam nejezdily masivně nakupovat naši sběratelé z ČR a tak obchodníci sledující zájem zvedly ceny u zbylého materiálu i tam(i když stále pod naše ceny). Pamatuji jak se v druhé polovině 90.let na veletrzích třeba Německu daly nakupovat úžasné materiály třeba i za ceny do 10DM.
Pokud budu trochu spekulovat, tak teoreticky cenu zvednuly restituenti a podnikatelé mající více peněz na utrácení aukcích i jinde.

Ad2/ viz.1, ceny netáhly nahoru cizinci, ale místní sběratelé z ČR.

Ad3/ nárůst jistě nastal, ale nejednou spíše z toho důvodu, že mnoho lidí měli brzy nasbírané známky své oblasti zájmu(nebo jim finančně dostupné) a hledali co do sbírek zařadit dále, nehlede i na mírnou popularizaci dokladů v literatuře a tisku - to ale nemělo myslím výrazný vliv na cenovou hladinu známek na trhu

ad4/ ano mimo jiné, dále třeba rušení mnoha velkých sbírek podnikatelů z jejich finančních důvodů a jsou i další faktory…

ad5/ bohužel s tímto optimismen zatím nelze zcela souhlasit, podívej se na pohyb trhu v posledních cca 5-7 letech a trndy ceny, také ceny nabídek u obchodníků a hlavně četnost a pestrost těchto jejich nabídek(nejednou včetně velkých slev).
:| :roll:


Je fakt ze na aukcich jsem byl osobne jen v letech 90-92 , ale tam 70 procent lepsich polozek brali cizinci a to i pres nase domestiky ,pocitam tam i restituenty, kteri dostali majetek a zili v cizine - i kdyz puvodem byli cesi
je fakt ze roky 93-98 zmapovane tak dukladne nemam


------------------------------
Jak koruna postupně posilovala se naopak teoretisky zleňovaly případné nákupy zahraničí a také poměr cen znáek vzhledem k platům a kupní síle byl pro sběratele stále lepší.
--------------------------------
No nakupy v zahranici se zlevnovaly az po roce cca 2002 ........
Navic maloktery investor by prodaval nase znamky jinde nez u nas !

Jak jsem psal, pomer cen znamek vuci platum se vylepsil velice ! ovsem kupni sila jen zanedbatelne a vzhledem k daleko vetsim moznostem investic a konicku ................. to nelze brat v potaz

S cenou CSR I to vidim dobre v tom smeru ze nepocitam s dalsim poklesem cen a duvody:
1Mnoho penez v obehu v dobe, ktera je krajne nejista z hlediska drzeni měny (euro-dolar)
2Velmi nestabilni Euro pozene investory do investic vseho druhu a to i znamek
3

ad3 - ja prorokuji celistvostem(do roku 1925 celosvetove) daleko lepsi vyhlidky nez znamkam - prave z pohledu poptavka x nabidka , vzhledem k poctu zachovanych kusu vuci znamkam a moznostem vyuziti - pohlednice, poštovní historie, dokumenty, zname osobnosti, razítka ,
Registrovaný uživatel
jediné s čím mohu souhlasit je to, že kvalitní nedělané a zajímavé celistvosti ČSR I. mají stále slušnou šanci růst, ale u známek ještě myslím nejsou na dně cen(vezmu-li je jako celek, jsou i tam výjimky)
"problém" u celistvostí je pro mnohé ten, že jak nejsou u kupujících rozsáhlé potřebné znalosti(to je i dnes vzácné) a tak mají velkou šanci prodělat i zde kalhoty...
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Moderátor
Wjem napsal
Já jsem nikdy nebyl na žádné známkové výstavě, takže Pavlínčin exponát je první námětový, které kdy mé oko uzřelo :D Kdo by řekl, že se dá do národního parku Čertoryje zakomponovat i Leonardo da Vinci... :P Ale, nic ve zlým Pavlínko ;)

No, a jak hodnotí odborné jury ty skutečné "prasárny", které zmiňuješ? Pokud tomu dávají zelenou, pak asi není divu, že si na nich vystavovatelé "brousí" svou kreativitu či léčí komplexy :D

Tyto věci, jak zmiňuješ "prasárny" by měli jurymani brát v úvahu. Jak správně uvedl Vojta Jankovič ve své přednášce na téma "Tématické exponáty IV. generace", juryman si pamatuje hlavně to, co se mu nelíbí a podle toho by měl také hodnotit.
Osobně preferuju celé celistvosti na listu a překrývání jen v krajní nouzi. Ani příliš materiálu na listě není často žádoucí.
Moderátor
escartin napsal
pavlinka napsal
Kašlu na to. Snad se to někomu bude líbit. :D


Tak jsem to tak Pavlinko proletel a nestrane reknu tohle k Čertoryji

velmi rusive na me pusobil ten 10blok 60h Unesco 1979
to jsem si myslel, že jako budeme hledat nějake deskové vady a nezachránily to ani ty podpisy dole - i když nevím komu patří
A u toho 4 bloku s podpisem Franty tak samo - pro mě to byl naprosto rušivý element , jelikož mě to odvádělo od tématu a pochopil bych to jedině v případě že by byly na celistvostech .

naopak co mě mile překvapilo byl výběr celistvostí
tady je vidět, že už Tě někdo pořádně "vycepoval" ;)
a že se tím exponátem nejen bavíš , ale i zabýváš do hloubky
takže tady máš ode mě obrovskou pochvalu
myslím, že v těch letech by jsi mnoho z nás , co se celistvostí týče , předčila , včetně mě .


na tomto příkladu je vidět, jak strašně subjektivní je hodnocení diváků, kteří prohlédají exponát. Bohužel subjektivní je i u jurymanů, což je chyba. Dráček by nejraději vyházel listy, kde jsou výstřižky OVS nebo schované celistvosti. Ve svém exponátu jsem chtěla představit všechny rostliny, které vyšly na známkovém materiálu (95ks) a něco o těch kytkách taky napsat. Podle pravidel mám ktomu ale jenom 64listů! Pokud bych dala všude celé celistvosti, tak nepředstavím ani třetinu těch květin. To je nutné si v prvni řadě uvědomit - jsem limitovaná místem! ;)
Pro eskartin: proč bys měl hledat deskové vady, když ten 10ti blok je tam kvůli úplně něčemu jinému! Jsou tam šipky jak kráva, že je to k tomu symbolu MAB a UNESCO! Tento symbol vyšel jen na těchto dvou emisích, které jsou na listě. Podle Jankoviče (doufám, že ho nemusím představovat) je to jeden z nejlepších listů v celém exponátu! Udivuje mě také, že nevíš, kdo je pod tím 10ti blokem podepsaný. Podpis ale nesmí být součástí žádného námětového exponátu, proto k němu nemám žádnou šipku ;) . Co se týče nějakých deskových vad, proč by tam měla byt? Různé mušince nebo rozmázlá barva je zajímavá jen pro místní sběratele. Chceš mi říct, že by to zajímalo japonského nebo švédského jurymana? Kdybych to tam dala, tak by si mysleli, že jsem asi padlá na hlavu. Jankovič nám na přednášce ukázal tabulku vzácnosti materiálu. Takový zkušební otisk známky (což je daleko vzácnější varianta než nějaký mušinec) je na předposledním místě v hodnocení vzácnosti. Taková stříhaná známka nebo luxus blok je absolutně ten nejobyčejnější materiál. Co se týče toho sešitku, tak jak bys dokladoval to, co jsem napsala k Čertoryji? Když je to Čert to ryje a žádný čert s rýčem na známce není, tak jsem tam dala rozverné čerty na známkovém sešitku, který je lepší jak samotná známka. Takže to chce číst, co je tam napsáno a zamyslet se nad tím, proč to tam vůbec je tak dokladováno známkama.
Jen málo lidí ví, že týden před výstavou ve Vysokém Mýtě jsem vystavovala na evropském šampionátě v Polsku. Byli tam jurymané FIP a tak to bylo pojato jako mistrovství Evropy mládeže. Dostala jsem 80bodů a pozlacenou medaili a můj exponát byl bodově v mé kategorii na 3. místě. Je to mé nejvyšší ohodnocení, které jsem zatím dostala. Dostala jsem gratulaci od pana Brendla a také poděkování SČF za reprezentaci.
Registrovaný uživatel
pavlinka napsal
... Ve svém exponátu jsem chtěla představit všechny rostliny, které vyšly na známkovém materiálu (95ks) a něco o těch kytkách taky napsat. Podle pravidel mám ktomu ale jenom 64listů! Pokud bych dala všude celé celistvosti, tak nepředstavím ani třetinu těch květin.
To je nutné si v prvni řadě uvědomit - jsem limitovaná místem! ;)


pak je nutné omezit šíři exponátu...
(třeba jen určitý druh rostlin nebo jejich botanické zařazení)
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Moderátor
Nebo rozšířit exponát.Přešla jsem o kategorii dál a můžu mít víc listů. Jinak ten exponát vypadá úplně jinak jak je teď na Exponetu.Už jsem se zbavila spousty věcí a jsou zarovnané texty.Všimli si toho i v Mýtě a hodnocení bylo O.K.
Moderátor
Jo a ještě mě napadlo, když tady byla řeč o tom podpisu Franty na sešitku s čertíky.Kolik takových podepsaných sešitků mistrem Frantou běhá po Česku?Mám k tomu zvláštní vztah.To podepisování bylo velmi zajímavé, ale to už patří do jiné kategorie.
Moderátor
pavlinka napsal
Nebo rozšířit exponát.Přešla jsem o kategorii dál a můžu mít víc listů. Jinak ten exponát vypadá úplně jinak jak je teď na Exponetu.Už jsem se zbavila spousty věcí a jsou zarovnané texty.Všimli si toho i v Mýtě a hodnocení bylo O.K.


Nezapomeň však na staré dobré a pravdivé staročeské rčení: "Čím hloupější sedlák, tím větší brambory" :P Není nad nevelkou leč elegantní sbírku, která svou kvalitou a hodnotou "vydrtí" nabubřelá slaboduchá gesta megalomanských rádobysběratelů :D
Moderátor
Ále já to beru jak zábavu.Skládám to dohromady 14 dní před výstavou a jinak to nehrotím.Nejvíc to se.. mojeho taťku, který by mě zabil, když nic nedělám. Hodnocení z posledních výstav by bylo na delší lokty, ale su na konci "levné" cesty, která mně přinesla hromadu krásných medailí.Teď už to bude moset byt i o penězích a z toho mám obavu (o tatovo zdraví)
Moderátor
Copak tatovo zdraví, já vidím ještě mnohem chmurnější konce... Pavlínka 3 zlaté z mezinárodních výstav, ovšem celá rodina pod mostem :P
Registrovaný uživatel
wjem: už skoro slyším cinkat do větru medaile zavěšené pro ozdobu na mostní konstrukci...:D
_______________
http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Moderátor
Nedělajte si prdel z poctivého taty. :D Neni dávno ho přemlouvali ke vstupu do SČF kvůli mně, protože dělá věci se mnou (néni filatelista- jen spravuje náklaďáky a radí mně) a to co jim řekl je nepublikovatelné. :mrgreen: Kluci tady z fora ho znají a jistě si to dokáží představit :lol:
Moderátor
Po 22. hodině to sem možná napíšu :mrgreen:.
Moderátor
Dejvy, nebyl jsem teď pár dní doma, takže nemám relevantní informace o Turecku. Jak se vyvíjí situace v tomto regionu, čímž nemyslím smutná fakta o následcích zemětřesení...?
Moderátor
Všechno u mě chce svůj čas. Ale aršíky jsem našel včetně Andorry, tak už to snad konečně zabalím a pošlu (vidím to tak, že do konce tohoto týdne by se to mohlo povést).
Moderátor
dejvy napsal
Všechno u mě chce svůj čas. Ale aršíky jsem našel včetně Andorry, tak už to snad konečně zabalím a pošlu (vidím to tak, že do konce tohoto týdne by se to mohlo povést).

Fantasto :mrgreen:
Moderátor
Be cool, it´s time enough...
Moderátor
Ne razbiram, no utre vsičko bude.
Moderátor
Ima sladoled?
Moderátor
Аз нямам пари за сладолед :)
Moderátor
Не се отчайвай, скоро ще бъде сладолед

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Pokec o známkách » Časopis Filatelie

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1