Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
MikyM napsal No, jen to věčné brblání na úpravu cen, chcete-li - zdražování u České pošty … dokonce je zde vytvořeno na to i samostatné diskusní vlákno s tímto názvem … dovolím si tak doporučit jiného dopravce, na jejichž cenovou politiku zde neslyším žádné stesky … (DHL, PP? DPL...) a nebude Vám tak úprava cen ČP vadit. A už jen na okraj - připomínám, že předměty sběratelského rázu (mající sběratelskou hodnotu) nejsou dle poštovních podmínek povoleny v doporučené zásilce zasílat... v případě ztráty a přiznání pravdivého obsahu při reklamaci, Vám nebude vyplacena náhrada za ztrát. Proto vždy doporučuji kolegům sběratelům jen a jen cenné psaní!
no a tobě přijde to draž ování v pořádku? zvedá se kvalita služby? btw já nenadával na zdražování, jen na to, že pomalu už cokoliv je lepší/výhodnější poslat jako cenné psaní. kdyby se to ztratilo (což se mi nikdy nestalo, naopak asi 2x mi adresát psal, že jsem zapomněl obálku zalepit  vždy došlo ok), tak z toho dostanu slušnou náhradu (pojišťuji min. na 5tis, cena je tam tuším stejná možná i na vyšší částku).
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
jediná "výhoda" zdražení R-poštovného je, že vyjde na dvě známky "A"
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No já v tom vidím cestu pro vyšší výnosy pro ČP… my jako normální človíčci podáme "pár rekomand za rok", ale státní správa (soudy, obecní úřady, různé státní instituce, PČR atd. atd. ) posílají vše jako doporučené dopisy … A ke kvalitě služby? Za mě osobně - v poměru k tomu jak často služeb ČP využívám (a to hodně), nemám já osobně skutečně žádný problém... nebo za ty dlouhé roky téměř žádný …. opravdu. A to, že musím na pobočku pro zásilku? No když přes den pracuji a nechce se mi připlácet za možnost odpoledního doručování, ani nechci aby mě nějaký kurýr z drahé přepravky naháněl někde v práci nebo si to vyzvedával někde naházené v trafice, kde chtějí za platbu kartou poplatek … tak holt musím na pobočku pošty, to mi fakt nevadí...A těší mě, že i Tobě se nic ještě netratilo dokonce i z nezalepené obálky a vše došlo OK... že jsou lidé ještě poctiví ...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dnešní video na téma zvýšení poštovních poplatků na odkazu zde: https://youtu.be/gcQ8Gf134jw
|
|
|
Moderátor
|
MikyM napsal No já v tom vidím cestu pro vyšší výnosy pro ČP… my jako normální človíčci podáme "pár rekomand za rok", ale státní správa (soudy, obecní úřady, různé státní instituce, PČR atd. atd. ) posílají vše jako doporučené dopisy …
Pokud statni sprava zaplati vice penez statnimu podniku Ceska posta, tak sice posta bude cerpat mensi dotace ze statniho rozpoctu, ale statni sprava bude drazsi presne o stejnou castku - takze v tomto smeru nulovy efekt. Dotkne se to jen soukromych firem, je to takove nenapadne zvyseni dani.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ano, lze to tak popsat, jen dovysvětlím, státní podnik Česká pošta zatím není rozpočtovou organitací a není placena ze státního rozpočtu. Dokonce snad, kvůli průtahům s EU a jejím pohledem na věc v rámci evropského práva, nedostala dosud ani platbu už schválenou vládou za tzv. státní výhradu - poskytování služby, že musí doručit vždy a všude i do té poslední vísky, za ceny stejné jako ve velkých městech, což žádný jiný logistický operátor na našem území není povinen. A zkuste si poslat balík třeba z Brna přes DHL až do nějaké vesníšky těsně u Aše a porovnejte to s cenou u ČP....
|
|
|
Moderátor
|
Jenže všichni ti velcí podavatelé mají exklusivní slevy, takže D+1 dopis neposílají za 26 Kč, ale za 17 (a možná i míň), tedy za cenu nižší než je pro D+N(ikdy) plebs, což mi přijde nejen krajně neseriózní, ale nutně i neekonomické. A to nemluvím o OP, kde je cena 8,50 Kč/kus a dost možná i nižší. Tady vidím veliké, ale opravdu veliké rezervy a prostor pro ztrátu. A to velká část těch OP jde směrem k adresátovi a pak směrem k odesílateli, protože těm blbům ani nestojí za to škrtat v adresářích - částečně to je dáno i tím, že za odesílatele to rozesílá nějaká firma, která odesílateli účtuje, nepochybně se ziskem, nějakou sumu za kus, takže si přece nebude snižovat počet odeslaných kusů a nikdy nedají vědět, že tolik a tolik se vrátilo, protože dotyčný tam už 5 let nebydlí. A to nemluvím o tom, že exklusivní slevy na poštovném mají i exekutoři, kteří si přitom za jeden odeslaný dopis účtují 500 Kč a to už je vysloveně zlodějina a okrádání nejen adresáta, ale i pošty. Exekutorům bych žádné slevy nedával a kdyby si stěžovali - nechť si doručují sami! Třeba by pak přišli na to, že účelové rozdělování "dlužník je z Ostravy, dáme to exekutorovi z Chebu, ať si může účtovat vyšší náklady", by skončilo, kdyby ten blbec měl 10 stanovat před panelákem, aby zjistil, že adresát se tam skutečně už 30 let neukázal. « Poslední úpravu provedl(a) Pavel_III v 31. 3. 2021, 0:05. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Hehe, jak to šikovně přehodit na jinou témuž... Víš vůbec kolik je exekutorů a exekucí?
|
|
|
Moderátor
|
Hodně. Víc než kdekoliv jinde ve světě. Zvláštní, ne?
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pavel_III napsal Hodně. Víc než kdekoliv jinde ve světě. Zvláštní, ne?
156 je hodně?? ani mi nepřijde.... a napadlo tě vůbec, že kdyby lidi platili své závazky, tak nemusí být ani jeden?
|
|
|
Moderátor
|
156 exekucí? Jsou lidi, kteří neplatí, nechtějí platit, jsou lidi, kteří z nějakého důvodu platit nemohou, neb nemají z čeho (například taková krize - ztráta zaměstnání atp.), jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví. No a pak takové ty krásné příklady, kdy z dluhu 20 Kč exekutor udělá pěkných 75000 ... Že tu existuje exekutorská mafie je celkem známo. Že naši exekutoři jsou naprosto něco jiného než kdekoliv jinde v civilizovaném světě je známo taky. Cosa Nostra se stydí jací jsou žabaři. Exekutor si za odeslaný dopis účtuje 500 Kč. Proč? Protože může. 65 Kč uvede jako náklady na poštovné a 5 Kč na obálku a 430 Kč je práce za zalepení obálky.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
V správach na jednotke- stv1, u nás bolo toto: Ak tam niečo z toho neoznačíš, tak si to hľadaj v schránke. Nevadí, že je to drahšie o viac ako 100%. Nevedelo sa to dievčatko akosi z toho vykrútiť, prečo je to tak. Asi to treba zo schránky zobrať, pár dní počkať a reklamovať. V trasovaní totiž je údaj, že to na poštu adresáta prišlo. Za deň doručenia sa považuje deň vhodenia do schránky..☺ Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
[quote=Pavel_III] 156 exekucí? , jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.
To je bohužel pravda a je to špatný[/quote=Pavel_III]
|
|
|
Moderátor
|
kato napsal [quote=Pavel_III] 156 exekucí? , jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.
To je bohužel pravda a je to špatný
Což nebrání exekutorovi "vydělat" na nich na nové auto.[/quote=kato]
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pavel_III napsal kato napsal [quote=Pavel_III] 156 exekucí? , jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.
Což nebrání exekutorovi "vydělat" na nich na nové auto.
Sorry ale větší hovadinu jsem dlouho nečetl :-D[/quote=Pavel_III]
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
kdo vůbec chce dělat exekutora? i řidič fekálního vozu se těší větší společenské úctě. jinak musím opět nadávat na adresu vyměňovací pošty Praha. na co sakra zadržují zásilky z eurozóny, když na to stejně není clo? je fakt takový problém to poslat dál ve stejný den? proč tam obálka z Francie hnije týden? _______________ "Democracy.... is non-negotiable." - Liberty Prime
|
|
|
Moderátor
|
ferovyobchodnik napsal Pavel_III napsal kato napsal Pavel_III napsal 156 exekucí? , jsou lidi, kteří o nějakém dluhu vlastně ani neví.
Což nebrání exekutorovi "vydělat" na nich na nové auto.
Sorry ale větší hovadinu jsem dlouho nečetl :-D
No, jen malá nadsázka. Jsem si myslel, že to je zřejmé. Exekutor si samozřejmě auto pod 2mega nekoupí. Loni, nebo kdy, byla zpráva, že soud rozhodl, že exekutor konal neoprávněně a že má nahradit škodu a platit pokutu a co? A nic. Exekutor byl v klidu a nic platit nehodlal. Docela by mne zajímalo, jestli na něj vyhlásili exekuci a zabavili mu i ty roztrhaný fusekle, ale dost o tom pochybuju. tihleti exekutoři proti sobě nejdou.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Dnes Sledování zásilek Vyhledávání zásilek Moje zásilky Číslo zásilky Datum PSČ Místo vzniku události LB20....06FR Převzetí zásilky vyměňovací poštou. 5.4.2021 22000 vyměňovací pošta Praha 120
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/posta-propustila-1229-zamestnancu-40356210Pořád preferuji ČP a to i s ohledem na pobočku na kterou chodím. Propustí řidiče, listonoše ... Asi to bude místní problém. U nás zoufalý nedostatek listonošů a dokonce roznáší obden. Čekám 2 zásilky Pardubice podáno 3.4., zásilka je stále v Pardubicích. Druhá je z Estonska a odeslána 26.3. a stále je na cestě. Vloni jsem koupil položku v eshopu starožitnictví. Pán jí podal na rakouské poště, která ale spolupracuje s nějakou soukromou českou společností a já jí druhý den obdržel. Já i pán z AT jsme jen nevěřícně "koukali".
|
|
|
Moderátor
|
Na poště mají dělat téměř výhradně brigádníci a důchodci-brigádníci. Je to levnější. Ovšem kdyby se propustil vrchní management v Praze, pošta by ušetřila miliardy a nikde v provozu by se nepoznalo. že někdo chybí. Jenže by se jim pak hůř privatizovalo. Soudruzi z managementu ale nejsou schopni domyslet to, že brigádník se jim na to může z hodiny na hodinu vys*** a ty úžasný OP za cenu poštovného 8,50 Kč/10 ks nebude mít kdo roznášet. O letácích nemluvě. A přitom na takové Asko nebo Idea nábytek se vždycky všichni třesou nedočkavostí! A to management vymýšlí takový kokotiny, že maličká zásilka z Číny (posílaná přes 22500), obvykle doporučeně a malých rozměrech 50×30×20 cm se vleze do schránky a proto ji má roznášet pěší listonoš. A dost pochybuju, že za to platí poštovné jako za balík obdobných rozměrů. Spíš tak kolem 20 Kč.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Bohužel, u nás to stejný..propouštění..ve schránce oznámení, aniž by se někdo obtěžoval zazvonit..ptal jsem se proč, prej už to nestíhaj doručovat, tak jen házej oznámení. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Česká pošta s.p. od 01.11.2022 upraví (tedy zvedne) ceny - naštěstí pro nás sběratele, jen u obyčejných dopisů: - v ekonomickém režimu (do hmotnosti 50 gramů) z 19,00 CZK na 21.00 CZK (známka " B"), - v režimu doručení "D+1" (do hmotnosti 50 gramů) z 26,00 CZK na 28,00 CZK CZK (známka " A"). Co je dobrá zpráva, nezvýší se ceny za doporučené zásilky (tedy v prvním hmotnostním stupni stále za 52,00 CZK nebo 59,00 CZK), a nedojde ke zvýšení ceny mezinárodních zásilek. K nějakým dalším posunům cen dochází, ale pro nás sběratele filatelisty jsou asi výše uvedené nejdůležitější.
|
|
|
Moderátor
|
A jestlipak konečně zdraží OP na nějakou aspoň trošku rentabilní cenu? Asi ne. Takže milióny těžkých katalogů budou furt ztrátové, ba co víc, ještě ztrátovější. Ale to nevadí, to není pošta.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Česká pošta s.p. od 01.02.2023 upraví (tedy zvedne) ceny u obyčejných dopisů: - v ekonomickém režimu (do hmotnosti 50 gramů) z 21,00 CZK na 23.00 CZK (známka "B"), - v režimu doručení "D+1" (do hmotnosti 50 gramů) z 28,00 CZK na 30,00 CZK CZK (známka "A"). U doporučených dopisů: - v ekonomickém režimu (do hmotnosti 50 gramů) z 52,00 CZK na 62.00 CZK, - v režimu doručení "D+1" (do hmotnosti 50 gramů) z 59,00 CZK na 69,00 CZK. Dále se zvednou ceny některých doplňkových služeb (příplatků). Nedojde však ke zvýšení ceny mezinárodních zásilek. Pro nás sběratele filatelisty jsou důležité změny k 01.01.2023, kdy dojde k navýšení cen u sběratelských materiálů - tedy FDC, dopisnic, obálek s natištěnou známkou apod. (tedy navýší se cena u připočítávaného příplatku k nominální hodnotě).
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
cenná psaní zůstavají?
|