Sběratel.com

Diskusní fórum o sběratelství

Sběratel.com » Minerály » Meteorit železný ???

Vykupminci.cz
Numisargo

Meteorit železný ???

Moderátoři: Koniáš, smith.

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Autor Příspěvek
Registrovaný uživatel
..tak to já neodololala a právě se pustila do broušení jednoho střípku- bude to kabochon, no spíše tvar kapka. Pokud se povede, zítra to sem dám. Je to spíše pokus, sama jsem zvědavá, jak to dopadne.
Registrovaný uživatel
Tak toľko príspevkov som ani nečakal. Najprv odkaz pre Grofika: ,, V prvom rade nie som gemológ, ani profesiou priamo geológ i keď som vyštudoval SPŠ geologicko-banícku ale odbor hlbinné dobývanie a vŕtanie. A bolo to pred 33 rokmi. Už dávno pracujem v inej oblasti, akurát mi ostal ten vzťah k niektorým minerálom alebo horninám. A v určovaní vzoriek som nikdy nebol klasa, takže na tomto fóre sú určite lepší odo mňa. Samozrejme mal som doma menšiu kolekciu šutrov a niekedy som zopár z nich rozrezal karbobrúskou. Pokúšal som sa ich aj leštiť, lenže buď som nemal trpezlivosť alebo správne kotúče, či techniku a ten výsledok potom stál za h....o.
Vita, pravdaže i mne sa páčia tvary vytvorené prírodou a to nielen na mineráloch ale aj na ženách. Z duše sa mi na nich protiví botox či tie hnusné silikóny. Avšak ak som už manželke naznačil aký netradičný kameň by mohla nosiť a dala sa na to nahovoriť, tak by to chcelo zvoliť nejakú nositeľnú formu. Tento tektit v takom stave je dosť neforemný na osadenie do príveska. A na druhej strane i tak ťa považujem za odborníka v brúsení, lebo pre to hovoria fotky tvojich achátov. Ja takéto skúsenosti nemám.
Korunka, ospravedlňujem sa Ti za môj vyššie uvedený názor na dnešné skrášľovanie žien, ak sa Ťa to nejakým spôsobom dotklo. A potom Ti musím vysloviť uznanie pre ohromné zanietenie v oblasti mineralógie a petrografie, ktorá je zväčša doménou mužov. Okrem toho, moja polovička sa stolovej brúske alebo flexobrúske vyhýba veľkým oblúkom. No a nakoniec musím zdôrazniť aj moju záľubu v numizmatike a faleristike, či drobnej plastike. Toto všetko ma niekedy privádza do úplne až schizofrenického rozpoloženia. Jednoducho strašne veľa vecí sa mi dokáže páčiť naraz. No možno si urobím aj zopár lekcií brúsenia kameňov. Mám doma malú dielničku, tak možno skúsim.
Registrovaný uživatel
Korunka, ospravedlňujem sa Ti za môj vyššie uvedený názor na dnešné skrášľovanie žien, ak sa Ťa to nejakým spôsobom dotklo.

- ... mně se vůbec nic nedotklo, takže není se proč omlouvat. Naopak chválím tvůj nápad. Jediné co mne teď ale štve je to, že jsem brousila ještě jeden brus, ve tvaru té kapky, a když jsem ji dolešťovala, tak mi vyklouzla a vlétla někam do trávy. No, po hodině hledání jsem to vzdala. Mrzí mne, že nebyla tak zlá a byla téměř hotová, takže po ní kouknu ještě zítra...
..no, v tom trávníku je už i několik drahých opálů vysoké kvality... :lol: :lol:
(ty mrchy když se leští, šíleně kloužou- držím je v ruce, budu muset změnit technologii :lol: )
Registrovaný uživatel
Citovat
Najprv odkaz pre Grofika: ,, V prvom rade nie som gemológ, ani profesiou priamo geológ i keď som vyštudoval SPŠ geologicko-banícku ale odbor hlbinné dobývanie a vŕtanie. A bolo to pred 33 rokmi. Už dávno pracujem v inej oblasti, akurát mi ostal ten vzťah k niektorým minerálom
:twisted: :twisted:
Možno sme sa aj stretli niekde na Bankove ,alebo Ľubeníku, prípadne niekde na práci na podchode , vodnom privádzači,napr Čierny Váh vtedy som pracoval v BS.Prievidza. ;)
Drahé kamene som si osvojil postupne od roku 1990, ale mám ich rád od malička.
Fandím ti pokiaľ máš záujem venovať prehlbovaniu vedomostí ohľadne brúsenia , na kvalitné brúsenie je potrebné mať aj cit , ideálne je pokiaľ to berieš aj ako koníčka. ;)
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
Grofik už len krátko, na škole sme mali odbornú prax každý týždeň a buď sme fárali na jamu Mier alebo jamu Východ v Rudňanoch alebo sme chodili na prax do úpravne rúd. Aké krásne kusy drúz kremeňa alebo exemplárov rumelky, či sideritu sme si nosili na povrch po každom odpale a následnej ťažbe, to by dnes nikto neuveril. Živo si spomínam ako sa nám starí baníci a štajgri smiali keď sme v tých fáračkách nosili kilá šutrov a niekedy sme doslova pripomínali tehotné ženy. Na Bankove som bol asi 2x na exkurzii, v Lubeníku som nebol. Potom som nastúpil do známej firmy aj vtedy i teraz, kde som odpracoval 27 rokov na ťažkých vrtných súpravách. A túto drinu som po 50-tke vymenil za kľudnejšiu prácu doma. Teda sme sa asi nestretli ale to neznamená, že sa to nestane. Tak zatiaľ ahoj.
PS: Môj švagor je z Prievidze a tak isto odfáral 15 rokov na Cígli. No tiež zanechal to mordovanie.
Registrovaný uživatel
..tak jsem tu kapku nakonec našla...
...bohužel tyhle tektity obsahují tak vysoké procento bublinek, že jsou při vyleštění vidět..

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem
Registrovaný uživatel
Korunka bublinky máš ako záruku pravosti, že to nie je sklo z pivnej fľaše. ;)
_______________
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Registrovaný uživatel
vypada moc slibně :-)

Nové téma Další příspěvek

Stránka: « < 1 2 3

Sběratel.com » Minerály » Meteorit železný ???

Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky |

TOPlist
Sběratel.com je poháněno systémem UseBB 1