> MINCE OD ROKU 1600 DO 1920 <
Moderátoři: barbar, jano7B9, numismat, turtleoverhead.
Stránka: « < ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#4951 17. 11. 2018, 15:39
|
|
Moderátor | |
#4952 17. 11. 2018, 15:50
|
|
Moderátor |
Viz prispevky 3784-3816 zde:
https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/aukce-na-aukru-4798x152 |
#4953 17. 11. 2018, 15:54
|
|
Moderátor
![]() |
No Já si o tom myslím svoje i ten dolíček chytře dodělalaněj a ještě numismate, že jsi to tak nahodně dohledal. .....
Předem připravená práce.....Mafia ![]() Nějak moderní v téhle době. ....Něco jako kauza babiš ![]() Nebo chytání medvěda ![]() Bohužel100 procentně se vám to nepovedlo... Pokud mě chcete vystrnadit z tohoto fóra. Doporučuji jednoduše,prostě založte petici pro a proti. ... Pak podle toho to vzdám, do té doby budete muset strpět konkurenci a kontrolu nad vámi ![]() |
#4954 17. 11. 2018, 16:29
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Paranoia?
![]() |
#4955 17. 11. 2018, 16:34
|
|
Moderátor
![]() |
No jak koukám tak koukám, VŠE mi přijde podezřele.
Majitel tvrdi, že metrologie sedí.... Mince je velmi pravděpodobně o broušená,(nepravidelnost v okraji,chybi častecně vroupkovani).....to se musí zaruceně,projevit na váze? Foto při bližším porovnání souhlasi s odkazem numismata! Tvá rychla reakce odkazu původu mince... Prostě mi to nevoní, nevím hoši co jsi mám doopravdy po posledních dnech myslet. ... Pokud se jedna opravdu o nějakou boudu na mne....tak to mě opravdu mrzí. .. |
#4956 17. 11. 2018, 16:38
|
|
Moderátor |
barbare, nic proti Tobe nemam, ale ted jsem se lehce nastval. Jak vis, nezapojuju se do zadnych osobnich putek, snazim se byt neutralni a diskutovat jen o odbornych zalezitostech. Vzdy si dvakrat rozmyslim, nez neco napisu, abych nezapleveloval diskusi nejakymi domnenkami a kdyz neco napisu, tak za tim az na vyjimky stojim.
Marek1 sem vlozil dotaz bez fotky, pak neprilis vyvedene foto, podle ktereho bych se take priklanel k padelku, protoze zkusenost rika, pokud jsou jakekoliv pochybnosti, pak ve velke vetsine pripadu indikuji neoriginalitu mince. Ty jsi zminil pojem "typický standardní padělek" - ale co to je? Jsou ruzne typy a kvality padelku, nejen z Ciny... Ta mince na fotce zrovna na cinsky padelek nevypada - a pokud souhlasi metrologicke udaje? Uvedl jsi, ze padelku/kopii/replik je na Aukru plno. To je pravda. A ja jsem tam nahledl a nasel jednu minci, to je vse. Mimochodem je prodavana jako 1872 bz, ale je to 1872 A. A prodejce tu byl jiz diskutovan, ze prodava poskozene mince. Je tedy velmi pravdepodobne, ze cena mince je podstatne nizsi - ostatne treba nekdo dohleda, kde a za kolik ji prodejce koupil. Takze barbare z moji strany zadna snaha vystrnadit Tě z fora. Obcas se sice divim, co dokazes napsat a take se divim, ze na to nekdo reaguje, ale i jako moderator se snazim do diskuse zasahovat co nejmene. |
#4957 17. 11. 2018, 16:38
|
|
Moderátor
![]() |
Asi ano jinak si to neumím vysvětlit. .... Můžeš na místo,znovu hloupých připomínek, k tomuto dukatu něco konkrétněji napsat. ... |
#4958 17. 11. 2018, 16:53
|
|
Moderátor
![]() |
Numismate, vysvětli mi jak je možné,že váha souhlasí.... Jinak jak sám viš ten kdo reaguje první,aby se od tazatele domohl více info. ..Specialně u nováčka a fota,které je velmi podezřelé,včetně pozdější uvaděné metrologie,je v jiste nevýhodě.... Můj plevel jak tvrdiš,tě dovedl k tvé vyhodnocené reakci. ... A nediv se mi za poslední dobu těch vašich blbosti mám celkem dost. ...včetně tvéheho nynějšího tzv. neutrálního komentáře samozřejmě, přítomnosti Toma. .. |
#4959 17. 11. 2018, 17:28
|
|
Moderátor |
To barbar: Vzhledem ke zjistenym skutecnostem (prodejce, pravost mince) je otazka hmotnosti irrelevantni a nevime, jak presne tazatel vážil a jaký byl výsledek (ač jsem se na to ptal). Na druhou stranu obroušení vroubkování na 2/3 obvodu mince ma kupodivu na hmotnost velmi malý vliv - zkus si to trochu propocitat, ja jsem dosel odhadem k poklesu hmotnosti radove o 1% - pak by mince vazila cca 13,8 g, coz se muze jeste jevit jako spravna vaha.
Muze to byt i jinak, treba byla hrana tezce poskozena treba zasazenim do sperku a zlatnik ji jen vyrovnal, aniz by doslo k ubytku materialu - nasvedcuje tomu divny nepravidelny okraj mince, ktery pravem vyvolava podezreni na padelek nebo nejakou jinou nepravost. Zbytek Tveho prispevku radeji necham bez komentare. A jako moderator teto casti fora prosim vsechny, aby dodrzovali pravidlo 2), konkretne: Příspěvky a dotazy se snažte psát věcně. |
#4960 17. 11. 2018, 18:03
|
|
Moderátor
![]() |
Pro Moderátor:
S hodnocením u poškozené (obroušené mince) je odhad složitý ,ale určitě bude rozdílný vzhledem k au.kovu.... Jinak co mě vždy dopálí,v poslední době velmi často u některých jedinců reakce typů, zaplevelení,či spamováni atd. Všichni bychom jsi měli uvědomit, že tohle je diskuzní fórum a není jen pro vybrané zdejší jedince... Mé reakce jsou poněkud rozsáhlejší,mnohdy zapálene a někdy kontroverzní,ale vždy věcné a kolikrát pomohou k správnemu úsudku a rozhodování... Každá věc má svůj původ a důvody proč, které je třeba opodstatnit a doložit,nelze něco krátce ledabyle konstatovat..... pokud to někomu vadí, prostě si zvykejte,nebo nereagujte!!!! Asi mi chybí Evropa..... člověk který dokázal vést nestrannou , názorovou mnohdy tolerantní,mnohdy kontroverzní diskuzi a né reagovat neopodstatněně jen vzájmu určitého zdejšího kolektivu.... |
#4961 17. 11. 2018, 18:24
|
|
Moderátor |
Jen ciste technicka poznamka: Ubytek jsem odhadoval vypoctem pres objem, a pokud se objem snizi o 1%, tak se snizi o 1% i hmotnost bez ohledu na material. Pokud neveris, tak si muzes obrousit nejaky 4dukat ze svoji sbirky. |
#4962 17. 11. 2018, 18:28
|
|
Moderátor
![]() |
Ještě taková úvaha, drobnost, představ si kdybys nedohledal odkaz původu dané mince,......byl by jsi v nejistotě jak si vyše uvedl,že jse ti jevi jako padělek včetně původních info. ...
Vyšlo ti to a dal jsi mi to náležitě sežrat. ...V těchto situacích se vždy ukáže charakter. .. |
#4963 17. 11. 2018, 20:05
|
|
Moderátor
![]() |
Moderátore
Nepochopil jsi mne.. Příklad.... pokud mám dvě diametrálně stejné mince (zlato ,hliník),ale váhově rozlišné.Provedu naprosto stejné vizuální požkozeni na obou mincích(zdejši příklad obroušení),na které mincí bude větší váhový úbytek????? ![]() |
#4964 17. 11. 2018, 20:15
|
|
Moderátor
|
V procentech to bude u obou stejné ![]() |
#4965 17. 11. 2018, 21:03
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Týmto si tromfol "posmrtný toliar" aj "tlstý brakteát". ![]() |
#4966 17. 11. 2018, 21:21
|
|
Moderátor
![]() |
... ![]() ![]() Jinak mám ti vložit zde diskusi a můj humorný příspěvky přirovnání k tlust.brakteatu .. Aby pochopil smysl ![]() Držíte basu a já vám to chválím..... Budu pamatovat ![]() |
#4967 17. 11. 2018, 21:28
|
|
Registrovaný uživatel |
Ten 4 dukát je na 100% pravý. Váha 13,9 tloušťka 0,6 mm průměr 39,8 mm. Měřeno posuvným měřidlem. Mince není ani nijak šišatá. Jedná se pouze o to, jestli je nestejnoměrnost zoubků běžná, nebo bylo s mincí nějak manipulováno. Posílám foto srovnání fake 4 dukátu, který má stejnou hmotnost, ale má průměr 40,5 mm a tloušťka je 1,1 mm.
Obrázky: ![]() ![]() |
#4968 17. 11. 2018, 21:35
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Na margo tvojej neutíchajúcej paranoje ohľadom spiknutia fóra sberatel.com voči tvojej osobe: MILAN, SI NÁM VOĽNÝ ![]() |
#4969 17. 11. 2018, 21:36
|
|
Moderátor
![]() |
Marku
Škoda,že ty fota průkaznosti originality nebyly dříve..... Omlouvám se za ten chaoz co tvá mince vyvolala... Určitě jak sám viš (a vidím maš)padělku je mnoho,proto mé prvotní pochybnosti... |
#4970 17. 11. 2018, 21:40
|
|
Moderátor |
Marek1: V ponekud neprehledne a zaplevelene diskusi jsme dosli k temto zaverum:
1. dukat je pravy 2. vzhledem k jeho puvodu (prodejci) se skoro jiste jedna o minci poskozenou a upravovanou 3. k cene se snad jeste nekdo vyjadri, tu si odhadnout netroufam « Poslední úpravu provedl(a) numismat v 17. 11. 2018, 21:45. » |
#4971 17. 11. 2018, 21:42
|
|
Moderátor
![]() |
To jsem rád ![]() ![]() A případě omylu (nedorozuměni),stačí jen slušně upozornit... ![]() Děkuji.....vše dobré |
#4972 17. 11. 2018, 21:50
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Ja ťa rád čítam, snažím sa nereagovať, ale niekedy to skrátka nejde
![]() Love and peace, man...and respect ![]() |
#4973 17. 11. 2018, 21:52
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Otázka je, jestli si fórum takovýhle chaos zaslouží. Ale je tu už okolo toho dost moderátorů, je to na nich.
|
#4974 17. 11. 2018, 22:06
|
|
Moderátor
![]() |
Tome nechme toho... Ano něco na tom také bude,ale na druhou stranu je to fóru a diskuse,ne kniha psaná a řízená jen několika lidmi....a pokud je to v rámci slušnosti buďme tomu tolerantní, však jen koukni do chlívků s obrazy, jaká je tam výměna názorů a diskuse často nad jedním obrazem... ![]() |
#4975 17. 11. 2018, 22:15
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
TomL a barbar: Co se škádlívá, to se rádo mívá
![]() Za seba...dúfam, že barbara raz stretnem aj osobne. |
Stránka: « < ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1