Předpokládám že když kolega „janhiram“ zmiňuje vyobrazení klenotu lóže JAK
v časopise Signum, že je i jeho odběratelem.
V příspěvku #20 uvádí, že „Zkusím něco sepsat (včetně pravidel). Z kontextu pak bude jasné co, proč a kdy.“
Z toho dovozuji, že by text mohl nabídnout časopisu Signum. Když ale vyjde někde jinde, také bude dobře.
Svobodní Zednáři
Moderátoři: Altmann.
Autor | Příspěvek |
---|---|
#26 29. 12. 2017, 22:37
|
|
Registrovaný uživatel | |
#27 29. 12. 2017, 22:45
|
|
Registrovaný uživatel |
faleristika - vďaka za odpoveď.
Keďže myslím, že článok by si rád prečítal širší okruh záujemcov o faleristiku - nie len čitateľov Signa, tak dúfam, že autor sa ho rozhodne uverejniť aj tu na fóre. |
#28 30. 12. 2017, 9:11
|
|
Moderátor |
Nebo se Vy stanete čitatelem SIGNA což by mně i potěšilo ![]() |
#29 30. 12. 2017, 10:27
|
|
Registrovaný uživatel |
Ti zanícení faleristé, kteří se chtějí něco dovědět, časopis dávno odebírají,
tomu zbytku pak nic nebrání, aby si ho objednali. |
#30 30. 12. 2017, 12:26
|
|
Registrovaný uživatel |
Pro "janhiram": Předpokládám, že jak jste se zmínil, že nejste falerista, tak článek pravděpodobně pootevře pokličku vnitřních záležitostí zednářů ve smyslu uvedení na pravou míru používání a správné názvosloví jednotlivých dekorací. V oboru faleristiky tohle byla parketa kolegy Growky. Takže pokud tomu tak bude, pak článek nebude rozsáhlý a diskuse, která se zde živě rozvinula, je zcela ubohá a trapná. Asi se na svoje dvě otázky, které jsem Vám položil, nedočkám odpovědi a tak pro ostatní a to faleristy přidám jednu zajímavou informaci, na kterou může někdo reagovat a dát na ní odpověď. Jedna dekorace dle návrhu A. Muchy, kterou vlastním, má v reversu vyraženo dvoumístné číslo. Bylo to záležitosti jenom dané lóže a nebo bylo v nějakých centrálních stanovách uvedeno zda a jak se mohou tyto dekorace číslovat?
![]() ![]() |
#31 30. 12. 2017, 13:28
|
|
Moderátor |
Čestmíre,
to je ten problém, každý něco povšechně víme, ale nejsme si jistí. Pan kolega "janhiram" by nám mohl pomoci, věřím, že nám to všem "otevře okno do světa Svobodných zednářů". Čestmíre jinak k diskuzi, jsme zde asi tak stejně inteligentní no a prostě někdo je přece jen o kapánek chytřejší. Pracovně jim přece říkáme "KAPANCI". Vyskytují se především v Praze ale objevují se dnes již v cizině. Čestmíre, to Vám nemusí mrzet, prostě znáte to, kdo neumí-učí či poučuje. Přeji všem tedy opravdu všem v roce 2018 pohodový rok a děkuji za diskuzi. ![]() ![]() |
#32 30. 12. 2017, 18:22
|
|
Registrovaný uživatel |
ad "cestmir" - který z klenotů dle Muchy má na rubu vyražené číslo?
Díky za odpověď. |
#33 30. 12. 2017, 18:30
|
|
Registrovaný uživatel |
Pro "faleristika": Sdělím zprávou mail. Na těchto stránkách by to nebylo vhodné. ČeFr.
|
#34 30. 12. 2017, 18:45
|
|
Registrovaný uživatel |
Děkuji.
|
#35 6. 1. 2018, 22:01
|
|
Registrovaný uživatel |
Můj závěrečný dodatek k diskusi: Vzhledem k tomu, že jsem dnes obdržel zprávu z nejvyšších míst zednářských lóží ČR, ve které je odpověď na mé dříve vznesené dotazy a je v ní řada dalších zajímavých informací, považujte mé dříve vznesené dotazy na těchto stránkách za bezpředmětné.
|
#36 6. 1. 2018, 22:36
|
|
Registrovaný uživatel |
nicméně mě by zajímalo, zda pořád ateisti nemůžou mezi zednáře... anebo zda dnes třeba stačí věřit v létající špagetové monstrum....
|
#37 7. 1. 2018, 7:20
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
obchodnik ; ono sa to nezdá , ale základ každého združenia je viera...
_______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#38 7. 1. 2018, 8:32
|
|
Registrovaný uživatel |
no ono jde pak asi o to, jak si víru nadefinuješ... a když je pak součástí všeho, tak je zbytečně redundantní ji vůbec řešit... šak i ateisté věří ... takže nevím, proč by ke kameníkům nemohli
![]() |
#39 7. 1. 2018, 8:40
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
verí aj ateista , že bude ráno , večer to súhlas, ale nesplňa podmienku stanov murárov...
Nemôžem sa niekam tlačiť , kde nemám na to... _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#40 7. 1. 2018, 9:09
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zajímavé je že muslim to být může
![]() |
#41 7. 1. 2018, 9:11
|
|
Registrovaný uživatel |
ale tys psal, že základem sdružení je víra... no a ta tam je
![]() takže jako člen a malá špaketka od velkého špagetového monstra se tam asi přihlásím, ať je sranda. třeba potkám i nějaké nové muslimy |
#42 7. 1. 2018, 9:36
|
|
Moderátor |
Považuji toto téma za celkem zajímavé a vznešené. Kolega T. uvedl, že v "loži" je i muslim. Je to jasný důkaz, že náboženství zde roli nehraje. Vědění je na vyšší příčce
Prosím pány k jisté serioznosti v diskuzi za kterou děkuji. |
#43 7. 1. 2018, 9:47
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Máš niečo podobné ako Lions , je jedno či si kresťan , žid, moslim musíš spĺňať podmienky na prijatie a stotožniť sa ...
_______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#44 7. 1. 2018, 9:57
|
|
Registrovaný uživatel |
V jednoho boha věřiti budeš....
Takže náboženství asi roli hraje. |
#45 7. 1. 2018, 10:02
|
|
Registrovaný uživatel |
takže jako pastafarián jsem v klidu. ale když zároveň vyznávám i kemetismus ... tak to jim asi radši zamlčím, nebo?
|
#46 7. 1. 2018, 10:31
|
|
Registrovaný uživatel |
Musíš jim prokázat, že jsi ochoten se podrobit autoritě. Třeba tím, že 5x denně mlátíš hlavou o zem.
|
#47 7. 1. 2018, 11:17
|
|
Moderátor |
Je to stále ještě k tématu? Svobodní zednáři jak vidím, jsou pro mnohé neuchopitelné a nepochopitelné. Symbolika "zednářů" je i na bankovce US.
Já jsem zásady, že diskuze osvobozuje, ale pokud se to zde mění v tlachání, budu to mazat neb nám přece jde o pochopení. Mlátit hlavou můžete na jiném vláknu. Nejsme přece nevzdělanci a ignoranti ! |
#48 7. 1. 2018, 11:30
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
to Alt. ; mnoho ľudí nechce pochopiť skutočnosť , že sloboda je aj o rešpekte autority hlavne záujmových združeniach.
Nemusí to platiť na politikov v štáte , tam neurobí nikto nič tam si sa narodil ... _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#49 7. 1. 2018, 11:52
|
|
Registrovaný uživatel |
Ale vždyť jsem to tak napsal - respekt k autoritě. ( K jedné autoritě- jednomu Bohu. Ne ke 20.) A k určitým symbolům a rituálům.
Napřed prokážu, že už mám respekt k autoritě a pak mě možná vezmou zednáři mezi sebe. Co jsem pochopil, tak nevěřící neberou. Je to logické, když představený má titul velmistr. « Poslední úpravu provedl(a) opal v 7. 1. 2018, 11:55. » |
#50 7. 1. 2018, 12:08
|
|
Moderátor |
Mýlíte se hodně a moc. Je to vlastně jistý protiklad náboženství. V náboženství je asi nejsilnější víra. U Zednářů to je něco jiného. Zde hraje např. roli vzdělání. Ale diskutovat o tom lze to ano. K tomuto může a vlastně musí mít každý svůj názor který zde může ( slušně) vyjádřit. Tomu se nebráním. Jen bych tu diskuzi chtěl trochu moderovat k danému tématu. Doufám, že mi rozumíte, tedy ne jen Vy, ale i ostatní,
|
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1