Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
jansvi napsal MikyM vdaka. Tymto by som chcel poprosit Pavel III, ci by mohol poskytnut presnejsie informacie o tych vystavnych paneloch. Dufam, ze to nebude "vyrobne a obchodne" tajomstvo. Aj ked dnesna doba je casto "jenom vo penezich". Vdaka vopred.
Nakonec ani Pavel III. o původu těch panelů nic moc nevěděl, tak jsme se zeptali předsedy našeho KF....a něco málo se dozvěděli - jejich původ je od firmy Pechoč t.j. filatelie z Jižních Čech (České Budějovice?), které svaz přidělil před mnoha a mnoha lety filatelistickým klubům pro klubové účely (prý jenom na Moravě, ale to nikdo dnes nikdo už neví na 100%) - původně byly o chlup menší, ale sklad našeho klubu byl kdysi vytopen, tyto panely poškozeny a tak je náš předseda nechal pak u knihtiskaře zrekonstruovat do dnešní podoby... - jde vlastně o stojany typu "áčko" z lepenky,, kde z každé strany jsou na ploše nalepeny 4 řady "kolejniček" do kterých se dá zasunout 3 A4 v euroobalech .... Takže asi tak... No nečekal jsem, že to bude takový problém zjistit něco o něčem, co roky často používáme...
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
MikyM potesila ma Vasa snaha a aj odpoved. Ako vidiet daju sa urobit aj jednoduchsie veci a mozu posluzit na jednoduchu prezentaciu. Uvidim ci u nas bude niekto ochotny nieco take "stvorit".
|
|
|
Moderátor
|
Ještě jsou k tomu, ke každému panelu, dvě hliníkové "kolejničky" s výřezem do kterých se to zasune, aby to drželo a dovnitř, do vrchu, dáváme kus polystyrénu (klín), aby se to "nepromáčklo".
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak ať se ví, že i ve Svitavách v říjnu ... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
V příspěvku č. 126 jsem tady minulý rok psal o mé návštěvě na "Sběratelských dnech" v Bratislavě a o mém zklamání z celé akce. Napsal, jsem i svůj názor, že není proč tam příští rok jezdit... No, rok se sešel s rokem, já včera jel do "Blavy" na Národní filatelistickou výstavu s mezinárodní účastí Fila Bratislava 2023 - píši o ní na jiném místě tohoto diskusního fóra - https://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/pozvanky-na-vystavy_post_-680011#post680011a tak jsem si řekl, že když už jsem tady, tak si tam přeci jenom taky zajedu... je to kousek šalinou... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
No a dobře jsem udělal.... - tak za prvé, jel jsme tam až v odpoledne, po tom, co jsem prošel tu výstavu, takže žádná fronta před otevřením a emoce u jedné otevřené budky, tak jako v loni - budky otevřené dvě a žádná fronta!
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zatímco vloni, jsme marně hledal v tom vedru pivko k osvěžení... letos paráda! Ještě před vstupem do sálu stánek s občerstvením! Dva pánové coby obsluha-slušní, rychlí s úsměvem! A dokonce bylo letos i uvnitř v restauraci! Takže pořadatelé první velké plus! Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
Miky ale ruku na srdce... filatelisti/filokartisti moc nepochodili..... Samé "železo", teda mince a "nulovky" (nulové eurá), o ktoré aj tento rok bol enormný záujem
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Pominu tradiční šílenství kvůli 0 eurovce (ale každý ať sbírá, co ho baví), uvnitř oproti loňsku taky prima, jde o velkou plochu, větranou, spousta obsazených stolů (určitě více jako v loni)... V nabídce všechno-numizmatika, filatelie, notafilie, minerály, staré tisky, obrazy.... prostě dobrý! Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Další velké plus mají pořadatelé za to, že oproti loňsku, nějakým způsobem donutili i Slovenskou poštu, aby tady byla.... prostorný stánek a ktomu koresponďák, razítko, ochotná obsluha...tak to má na podobných akcích vypadat! Paráda! Moc chválím! Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Takže jsem si to tentokrát moc užil a měním názor. Příští rok si sem zajedu zase. Tentokrát doporučuji! Doufám, že to pořadatelům vydrží! A pivečko v bratislavských uličkách na rozloučenou .... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ještě se vrátím na skok k víkendu... v sobotu se konala poslední burza KF A.Muchy Brno v Bogotě před prázdninami. Bylo ale už vidět, že je léto, pro většinu vedro, lidi na chalupách, první dovolené... Přišlo jen pár lidiček... Tak zase v září! A přijďte se podívat, hlavně doneste svoje přebytky co máte na prodej. Do aukce nebo jen tak "na stůl"..., ten tu je zadarmo....A čepují tu Poutníka! Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Asi jediná akce o prázdninách.... V Jihlavě... http://kf06-40.ji.cz/CZ/setkani.htm
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
KF v Jihlavě Vás srdečně zve na sběratelskou burzu, která se koná 15.7 v DKO Jihlava. Začátek akce je cca od 7:30. informace a případné rezervace stolů na tel čísle: 723 014 208 nebo 724 149 304 email: martin.tuma.jihlava@centrum.czpřípadně na webových stránkách klubu filatelistů Vysočina http://www.kf06-40.ji.cz/CZ/setkani.htmHezký den z Jihlavy K.W
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Sice jsem si před rokem říkal, že už sem ani nepojedu, ale znáte to... Utekl rok a tak jsme si den před "Sběratelem" "K Barikádníkům" na velkou burzu zašel i letos... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Teda až druhý den. Pořádají to tady ve středu a ve čtvrtek. Mají tady perfektní podmínky. Velký sál, vysoké stropy, takže spousta vzduchu, hospůdka hned vedle, se zahrádkou ve stínu. Takže mi letos vůbec nevadilo, že bufet uvnitř sálu byl z neznámého důvodu uzavřen, venku se sedělo líp... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Nevím jak ten první den, ale i z fotek je patrné, že druhý den ve čtvrtek byla účast hodně slabá...jak prodejců, tak především návštěvníků a nakupujících... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ale aspoň jsme se nemačkali a nepřekáželi si... Zatímco minulý rok jsem si tady postěžoval na jakousi apatii a letní únavu pánů za prodejními stolky, letos musím říct, že pohoda... Ať jsem přišel k jakémukoliv stolku, vzbudil jsme tentokrát zájem prodávajícího, dali jsme se do řeči... Takže jsem našel a to svoje Brünn bahnhof/Brno 2 přikoupil.... a příští rok, budeme-li zdraví, sem zase na chvilku určitě nakouknu... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
A toto bude asi nejbližší větší akce...tak aby se vědělo.... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ještě se mi dostalo do rukou toto...tak aby se taky vědělo... Obrázky:
|
|
|
Moderátor
|
Pokud budete mít někdo cestu kolem. Bude to spíš o setkání sběratelů, než klasická burza. Ale prodej (a nákup) je samozřejmě možný. Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Tak po prázdninovém nicnedělání se znovu potkáváme... Brno, KF A. Muchy, restaurace Bogota (u hl. nádraží) a pravidelná měsíční burza s aukcí poslední sobotu v měsíci.... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Všechno klape... všechno je zajištěno, přesto ... Málo lidí, zejména ale málo věcí k prodeji, jak na jednoltivých stolech prodejců, tak vnabídce samotné aukce... zboží prostě není.... í Kde jsou ty kvanta známek ze sbírek těch, co už nežij, nebo přebytky ze sbírek co se nám povalují doma...? Na Aukru? Nebo je v tom jen a jen naše lenost, přebrat si to doma, vytřídit, nabalit, dovézt, nabídnout.... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Vždycky mě vytáčí hlasitěé ironické poznámky některých co přijdou... tak jako právě včera... "Nó sběratelé přišli, ale známky tady nejsou..." (Možná, kdyby to pořád dotyčný necpal jen na Aukro, a něco taky donesl sem, možná by to byl první počin, který by strhl i ostatní....) KF A.Muchy má přes 100 členů, přesto skoro nikdo z nich nepřijde a nedonese to, co už doma nepotřebuje a nenabídne dál... Obrázky:
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Něco se děje i s naším pravidelným brněnským sběartelským setkáním (dosud na BVV v ten nešťastný pátek)... Proběhla ve výboru diskuse, opouštíme pátek a drahé BVV, mělo by to být v sále tady v Bogotě a v sobotu... Jaký je ale dnes zájem o filatelistické a sběratelské dění v Brně, dokumentuje třeba i anketa, jaké nové logo pro toto naše setkání vybrat...Proběhla právě tady na burze a celkem svůj hlas dalo některému z návrhů 10 osob... To máte pak chuť se na všechno vy.... Obrázky:
|