Autor |
Příspěvek |
|
|
Registrovaný uživatel
|
Vivec napsal na internetu je to v pdf a tam je lepší foto
Můžeš dát odkaz? Tak je to jasný, hodil jsem i do googlu jestli je to něco i v reálu. Morrowindu je opravdu klasika. Tak jsem to měl moc rád. _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz« Poslední úpravu provedl(a) OtravnyKomar v 16. 5. 2022, 12:35. »
|
|
|
Moderátor
|
Vivec díky. Tak jsem si přečetl uvedený článek v NS 30/1 a je to groš č.2. Malé měsíčky na krku tam opravdu jsou, autoři to popisují. Nicméně groš řadí k typu XXIV. https://filosofia.flu.cas.cz/upload/__files/NSb_30_1.pdf
|
|
|
Moderátor
|
P.S. Nedá mi to abych si nepřihřál vlastní polívčičku proč je dobré i členění na razidla jak jsem se o tom zmiňoval v tématu PG JL. 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díky za odkaz, jdu ten sborník prostudovat, je tam toho opravdu hodně zajímavého napsáno. Věřím že kdyby zkušenější okolo prohlédlo ty dva lotiky co jsem koupil určitě by tam našlo ještě něco zajímavého, 100% jde o nález. Varianty domnívám se 10/11/12 společně s celkovou kvalitou materiálu jsou na moji trpělivost a rozlišovací schopnosti zřejmě příliš. _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
to otravnykomar-vyber ty zajímavější grošíky a vystav je zde na foru, někdo ti to určitě přesně určí.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Moc vas tady tim nechci zatezovat, stejne vetsina pujde na aukro, nejaky horsi uz jsem tam dal, akorat se chystam dat i neco sem. Prichazi cas podekovat za lekci a rozloucit se s nekteryma aby bylo zase na nejaky dalsi kolecko ,.) _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Otravnykomar napsal Morrowindu je opravdu klasika. Tak jsem to měl moc rád.
Hral som to v U.S. Ale to už bola taká hopsačka na rozdiel od Dagerfall. V rámci žanru RPG bol pre mňa top Wizardry 8 (Sirtech - českí emigranti bratia Sirotkovi) 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ahoj. Jsem tady zas, můžete mi někdo potvrdit určení? Já už ty varianty vidím fakt všude. 1. Ha. XI h/1 opisovat varianta dělící znaménko jeden křížek. 2. Ha. XXIII e/1 opisovat varianta s chyborazbou Gross ·I· a dělící znaménko? Obrázky:  _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
sigur napsal Otravnykomar napsal Morrowindu je opravdu klasika. Tak jsem to měl moc rád.
Hral som to v U.S. Ale to už bola taká hopsačka na rozdiel od Dagerfall. V rámci žanru RPG bol pre mňa top Wizardry 8 (Sirtech - českí emigranti bratia Sirotkovi) 
Sorry sigure ze jsem nereagoval, nechtel jsem vlakno vic plevelit hrama. Dagerfall i Wizardy 8 me uplne minulo ale vim o co jde. Tohle by admin mohl presunout nekam do kecarny _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
U té XXIII. mně to připadá jako kombinace razidel - XXIII.d- líc, rub XXIII.e/nová op. var.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Ještě přidám rub mého grošíku bez písmena I v GROSSI. Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Vivec napsal U té XXIII. mně to připadá jako kombinace razidel - XXIII.d- líc, rub XXIII.e/nová op. var.
Diky, na FB jsme se asi shodli ze ten prvni bude Ha. XII Vypada to ze XXIII totozne razidlo, jak vypada lic? a jak ho mas urceny? _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
zde je líc, mám napsáno XXIII.c/? Obrázky: 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
jinak opravdu to vypadá na totožná rubní razidlo
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díky moc za diskuzi, vidno tenhle kousek je náročnější. Na fb jsme se též neshodli. Jak někdo dobře poznamenal zřejmě neměla Hásková dostatek materiálu z pozdni vlády Vladislava tak je ledacos nepodchyceno. Váhal jsem jestli si ho také nemám nechat ale nakonec jsem se rozhodl že bude hledat novy domov. Zajímala by mě cena toho tvého, na webu není moc z čeho se odpichnout, jestli chceš napiš mi ji klidně na mail. Ještě jednou díky. _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Je to hezký grošík, já bych za něj dal max 3000.-, ale s dobrým popisem a lepší fotografií by na áčku mohl při dnešních cenách udělat v rozmezí od 4-6tisíc možná i víc, když se najde nějaký šílenec. Toť můj osobní odhad.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Díky, no měl jsem ho dát do aukce aurea, Vladislav je složitější obor a Aukro není nejideálnější prostor pro lepší mince. Být to Václav sm.2 kterýho je všude plno tak za něj v takovém stavu dostanu to co za tento mnohem zajímavější plíšek. Nabídnul jsem ho za těch 6 a počítám že se to usmlouvá na 5. Ale níž ho zase potřebu prodat nemám, chleba nepapa takže může ležet na platu dokud neuzraje 😉 _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
máš pravdu, teď jsou v kurzu groše Václava ii a Jana Luc., hoď jsem mail, kdyby jsi jej neprodal, měl bych třeba něco na výměnu.
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
akolita\a/seznam.cz _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
podle mě je to tedy líc: XXIII b/1, rub: XXIII c/2 s chybějící literou "I" a navíc s dvěma tečkami kolem rozdělovacího znaménka 
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
uf, tak to uz je Treti typ ktery je :-D tak babo rad _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Však jsem to samé psal na fb  (MS)
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
berserk napsal Však jsem to samé psal na fb  (MS)
Však já vím, mám ještě třetí názor od jednoho s přátelé grošů že soukromých zpráv _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
kolegove, pro me dalsi neunosna slozitost, zprvu jsem si rikal lev pripomina typ VII D jenze ma uzavreny ocas bez tecek, tedy spise typ XII ke kteremu mi i sedi tecky vedle koruny u typu b/1 ale tvar lilii mi sedi na C/1 ovsem bez spodni tecky a stredni i krajove lilie jsou "srostle v sebe". Tedy hadam ze pujde znovu o nejakou kobinaci razidel snad dokonce s novym typem lva? Muze tedy jit o novy typ lva uvadejiciho Cihlar v numismatickem sborniku u typu XII??? Obrázky:   _______________ Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn. akolita@seznam.cz« Poslední úpravu provedl(a) OtravnyKomar v 26. 5. 2022, 10:40. »
|
|
|
Registrovaný uživatel
|
Zajímavý kousek... že by nějaký přechodný typ mezi XII. a XIII.? 
|