Ak máš dôkazy o falzifikátoch, tak podaj trestné oznámenie. Ak nie, tak zbytočne nemúť vodu.
« Poslední úpravu provedl(a) Fidzi v 25. 7. 2011, 18:06. »
Moderátoři: barbar, jano7B9, Michaela.
Stránka: « < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#126 25. 7. 2011, 18:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Dráčik - žiješ mimo reality. Minca vyrazená z originálneho razidla na originálny strižok bude vždy originálom. A nezáleži, v ktorom časovom období bola vyrazená. Novorazby neexistujú. Existujú len originály a falzifikáty.
![]() Ak máš dôkazy o falzifikátoch, tak podaj trestné oznámenie. Ak nie, tak zbytočne nemúť vodu. « Poslední úpravu provedl(a) Fidzi v 25. 7. 2011, 18:06. » |
#127 25. 7. 2011, 18:06
|
|
Registrovaný uživatel |
Já tuto diskuzi z mé strany uzavírám, protože to je Jano z tvé strany stále o ničem. Mysli si svoje a místo aby jsi měl zájem získat i jiné názory, žij rači v nevědomosti. Vím, že například na Slovensku nejsou žádné aukce, nebo malé a proto se vyprav do Čech, kam se například do Prahy sjíždějí i kolegové ze Slovenska. Ty by tě hodně rychle vyvedli z omylu. Máš další možnost navštívit Vídeň, kde se scházejí středoevropští sběratelé. Některá zlatá falza se například nechají poznat podle barvy zlata a pokud víš z chemie, podle příměsí se nechají poznat přímo doly atd.
|
#128 25. 7. 2011, 18:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Jano, poradím Ti...trochu chod medzi ľudí, medzi ozajstných odborníkov, na aukcie a atd a trochu Ti to možno rozjasní mysel...Ty si naozaj myslíš, že v Kremnici bolo vždy všetko s kostolným poriadkom?Si robíš srandu?Evropu síce nepoznám, ale to čo napísal on, by som nenapísal lepšie a dávam mu plne za pravdu...A ked sa pýtaš na origo a dorazbu...Spýtaj sa fundovaných odborníkov , ktorí majú mnohokrát väčšie vedomosti ako rádoby znalci...
|
#129 25. 7. 2011, 18:21
|
|
Moderátor
![]() |
nj tak kdyz ma nekdo moznost udelat si pred aukci chemicky rozbor,tak je jasny ze pozna pozdejsi dorazbu od puvodni mince,tim se to cele vysvetluje
|
#130 25. 7. 2011, 18:39
|
|
Moderátor |
ale co to hovorite? aky chemicky rozbor? tym nikdy nikto nedokaze pokial sa na razbu pouzili roztavene napriklad jednodukaty toho alebo mladsieho rocnika ....
![]() _______________ ... Som tu deň a noc ... Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď http://sered-city.blogspot.com |
#131 25. 7. 2011, 18:46
|
|
Registrovaný uživatel |
To Tomako.
Omlouvám se, ale pořádně čtěte, pokud chcete reagovat. Já jsem zde mluvil o barvě a né o chemickém rozboru. Pokud budu vědět, že originál má žlutavou barvu a falzum bude vinou příměsy načervenalé, tak tuto skutečnost dokážu nakoukat a budu vědět během chvíle kde jsem. |
#132 25. 7. 2011, 18:48
|
|
Moderátor |
tak ja neviem evropa1 ... ale ty si myslis ze profesionalny padelatel je slepy a nevie si zabezpecit originalne zlato pre razbu ?
![]() ![]() _______________ ... Som tu deň a noc ... Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď http://sered-city.blogspot.com |
#133 25. 7. 2011, 18:50
|
|
Registrovaný uživatel |
To znie ako "Viem rozpoznať či má AIDS pri pohľade do jej očí"
![]() |
#134 25. 7. 2011, 18:56
|
|
Moderátor
![]() |
No ale psal si i toto : "pokud víš z chemie, podle příměsí se nechají poznat přímo doly atd" z toho sem usoudil na chemicky rozbor...... no nic nechme to,ja uz koncim se svyma zlehcujicima komentarema a poprosim grofika at to trochu promaze
![]()
|
#135 25. 7. 2011, 20:45
|
|
Moderátor |
Proč by neexistovaly novoražby? I když v tomto případě by šlo spíš o nelegální doražby - novoražba se většinou užívá pro pozdější legální ražby z jiných razidel. S tím originálem je to hraní si se slovíčky - v takovém případě by se za originál dal považovat jakýkoli ražený padělek. Pozdější a navíc nelegální doražba v žádném případě není originálem. Jinak ohledně odlišitelnosti - to nikoho nenapadlo, že razidlo se časem opotřebovává? Samozřejmě u doražby v malém množství bude asi těžké poznat nějaký rozdíl a to je přesně ten důvod, proč takové mince jako je 5haléř 1924 nesbírat, i kdyby na to člověk měl ![]() « Poslední úpravu provedl(a) tenzor v 25. 7. 2011, 20:46. » |
#136 25. 7. 2011, 21:50
|
|
Moderátor |
zaujimava a poucna diskusia.
mal by som jednu logicku otazku: existuje (napr. v archive mincovne Kremnica) povodne razidlo 5h 1924 ? _______________ |
#137 25. 7. 2011, 22:03
|
|
Moderátor
![]() |
Neviem ,ale asi nexistuje.
![]() _______________ Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti. |
#138 25. 7. 2011, 22:14
|
|
Moderátor |
to sa pouzite razidla (akekolvek) nearchivuju?
urcite to nevozia do kovosrotu.. _______________ |
#139 26. 7. 2011, 0:56
|
|
Registrovaný uživatel |
Použité razidlá sa archivujú v Kremnickej mincovni a aj razidlo 5 hal 1924 sa nachádza v trezore mincovne. Razidlo je však prasknuté. Podľa mojich informácii je to len bočná prasklina, ktorá by nemusela brániť v prípadnom použití. Ale osobne som ho nevidel a informácie o praskline mám "z druhej ruky"
![]() |
#140 26. 7. 2011, 6:30
|
|
Moderátor |
spytal som sa emailom priamo v kremnici, tak som zvedavy.
_______________ |
#141 26. 7. 2011, 11:11
|
|
Registrovaný uživatel |
Poučná diskuse, která mnoho mých pochybností potvrzuje.
Evropa1: Mohl by jste napsat i nějaké podrobnosti o padělcích 5 koruny 1906 KB, které jste zmiňoval? |
#142 26. 7. 2011, 11:24
|
|
Registrovaný uživatel |
To rst.
V případě uherské pětikoruny z roku 1906 se vyskytuje dost padělků. Jsou hlavně vyráběné předěláváním letopočtu z roku 1900. Proto je nutné sledovat poslední číslice letopočtu a ikonografii portrétu, protože mezi uherskými pětikorunami z roku 1900 a 1906 jsou detailové rozdíly. Ke studování Vám poslouží 5K 1900 KB a například 5K 1908 KB. |
#143 26. 7. 2011, 11:32
|
|
Registrovaný uživatel |
Díky, toto vím. Zajímalo mě spíš, které konkrétní kusy prodané na aukcích v poslední době byly podle Vás falza.
|
#144 26. 7. 2011, 12:05
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak to se omlouvám, protože mince FJI jdou nějaký čas mimo mě, o tuto problematiku se již nezajímám a proto ani v aukčních nabídkách nesledují ani výskyt mincí tohoto panovníka. Myslím, že jeden padělek byl nedávno na Aukru. Ale pro seriozní závěr bych ji musel mít v ruce.
|
#145 26. 7. 2011, 15:51
|
|
Registrovaný uživatel | |
#146 26. 7. 2011, 16:34
|
|
Registrovaný uživatel |
Této jsem si všimnul. Tu už asi 2 roky prodával někdo na Ebay, pořád snižoval cenu až ji koupil někdo z ČR a se ziskem prodal na Aukru.
Má otázka směřovala na kamenné aukce, kde evropa1 psal:
Když tuto konkrétní minci zmiňoval tak jsem předpokládal, že ví i o nějakém konkrétním případu. |
#147 26. 7. 2011, 16:34
|
|
Registrovaný uživatel |
siTo numismatik-fji.
Celou diskuzi na Aukru nyní přečetl a pokud je pravda, její prodej na ebay za uváděnou cenu, pak je již jasné, jaké je skutečnost. Myslím, že tyto aukce sleduje mnoho obchodníků, kteří čekají na příležitosti a pokud by byla pravá, i cena by skončila někde jinde. To samé v Aukru. I když byla ve špatné zachovalosti, stejně by se tato mince, pokud by byla pravá nechala prodat dráže. Já jsem tenkrát sledoval tuto aukci a následně jsem na pochybnosti vydražitele upozornil. Myslím, že to byl neskušený sběratel, který možná poprve slyšel o padělcích. Aspoň jsem to z jeho reakce vycítil. « Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 26. 7. 2011, 16:38. » |
#148 26. 7. 2011, 18:03
|
|
Registrovaný uživatel |
To rst.
Já jsem výskyt zmíněných padělků uváděl všeobecně a napsal jsem, že se objevují i v renomovaných aukcích. To ale není podstatné, kde se jaké falzum objevilo, protože důležitá je skutečnost, že tomu tak opravdu je. Jinak je nedůležité vědět, v jakém aukčním katalogu se podezřelá mince objevila, protože z fota většinou nebudeme schopni nic poznat. Tu minci musí každý osobně vidět a před tím vidět několik zaručených originálů, které bude mít nakoukané, ale stejně někdy nebude člověk schopen zaujmout jednoznačné stanovisko. Pak je lepší nedražit a jen dražbu sledovat a pokud o ní nebude zájem a spadne za vyvolávačku, pak bude vše jasné. Některá falza jsou již dobře udělaná a pokud se bude jednat o novou práci, ještě nevypozorovanou, pak se můžeme dostat do problémů. Kdysi jsem v jedné naší velké aukci koupil 5 krejcar 1858 B. Koupil jsem ji za polovinu ceny za vyvolávačku. Nepoznal ji ani jeden známý slovenský sběratel a odhalil ji až jeden maďarský obchodník. Nejrůznějších falz FJI se objevuje poměrně dost a proto se o mince tohoto panovníka nezajímám, ale z doslechu renomovaných sběratelů, nebo z osobních prohlídek se nechají vidět každou chvíli. Bohužel se vždy jedná o lepší, dobře udělané věci. |
#149 26. 7. 2011, 18:15
|
|
Registrovaný uživatel |
To evropa1: vravite ze je vela falz panovnika F.J. A mate este nejake informacie kde sa mohlo vyrazit vela falz?
|
#150 26. 7. 2011, 18:23
|
|
Registrovaný uživatel |
To Evropa1: Bohužel padělají se mince již z období prvních ražeb starověku a to až do současných ražeb, takže to by numismatici vlastně nemohli vůbec nic sbírat.
Předpokládám, že Vaše tvrzení "Nejrůznějších falz FJI se objevuje poměrně dost ....." můžete doložit o jaké mince se jedná, prosím uveďte potřebné údaje o falzách FJI - nominál, rok ražby, mincovnu, kde byla mince vydražena a pokud možno nějaký odkaz na případný obrázek falza, jinak Vaše tvrzení je nevěrohodné. |
Stránka: « < ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1