« Poslední úpravu provedl(a) Evropa1 v 30. 7. 2011, 14:21. »
5 haléř 1924
Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... > »
Autor | Příspěvek |
---|---|
#201 30. 7. 2011, 14:19
|
|
Registrovaný uživatel |
To tenzor. S Tvým posledním odstavcem plně souhlasím,ale........................................ Uvěďme si například případ přetisků známek první republiky Pošta československá. Můj otec tyto známky odmítal sbírat, protože k přetiskům některých známek došlo podvodem. Ten kdo byl u zdroje udělal pár přetisků na některých známkách a tajně je vynesl z tiskárny. Jaká je dnešní skutečnost. Tyto známky jsou legalizované ve všech katalozích a prodávané po všech renomovaných aukcí po celém světě. Prostě z podvodu se stala normální věc a nikoho nenapadne, aby majitel těchto umělých rarit stíhal za podvod, nebo krádež, i když se nejednalo o oficiální přetisky, ale podvodné. Toto je jeden případ beztresnosti jednoho podvodu. Samozřejmě, že dnes jsou tyto věci právně promlčené, ale mělo by zde jít o otázku morální a tedy tyto pokoutné přetisky by neměli být brány za oficální. Což bohužel již jsou, i když se jejich výrobou snažilo pár darebáků obohatit. Proto se zde na morálku příliš nehraje a pokud znalec dostane vzácnou věc k ohodnocení, bývá odměněn procenty z odhadní ceny a to má také svojí nemalou váhu.
|
#202 30. 7. 2011, 14:25
|
|
Moderátor |
Dracek: kdyz jsem zacinal na Aukru, tak jsem jim hlasil kazdy padelek (tedy kazdy, s kterym jsem si byl jisty) a podvod prodejcu, brzy jsem zjistil, ze je to nezajima ani natolik, aby takove aukce stahli. Prestoze se holedbaji pres media znalci, realita je takova, ze jen inkasuji penize a nicemu odborne nerozumi (a ani nechteji, protoze kdyby moc zasahovali, tak prijdou o penize). Jinak se jednalo vetsinou o mince v radu par stovek, takze by se to ani trestne stihat nedalo. Ale mas pravdu, spravne bych ty pripady mel davat k setreni policii s tim, ze Aukro je spolupachatel..
Jinak dukazy - kdyz vidim, ze je mince primitivni lity padelek a original je razeny a je prodavana jako prava, jake dukazy mas v tomto pripade na mysli? To uz mi pripomina, jak policiste ucelove vysetrovali Bobosikovou po stavce v CT a ptali se ji, jake ma dukazy pro svou "pomluvu", ze cirkev uzavrela z Hitlerem konkordat ![]() |
#203 5. 4. 2013, 20:30
|
|
Registrovaný uživatel |
zdravím,dnes jsem možná narazil na tuto minci,bohužel neni v moc dobrém stavu(trochu zelenější).Potřeboval bych poradit jak zjistit pravost mince.děkuji za odpovědi
|
#204 5. 4. 2013, 20:33
|
|
Registrovaný uživatel |
vložte fotku. To že niekde nájdete originál mincu je viac menej nepravdepodobné.
_______________ |
#205 5. 4. 2013, 21:17
|
|
Registrovaný uživatel |
omlouvam se za spam po lepším očištění je tam rok 1926
|
#206 5. 4. 2013, 21:28
|
|
Moderátor |
Ale zas tak ďaleko tie dátumy od seba nie sú...
![]() |
#207 6. 4. 2013, 8:10
|
|
Registrovaný uživatel |
Archy časově ne, ale finančně jen pár stovek tisíc korun :-)
_______________ Přebytky sad oběžných mincí Československo a ČR http://coins.czechian.net/sady/ |
#208 20. 1. 2015, 23:07
|
|
Registrovaný uživatel |
Tak jsem také dnes jeden objednal. :-) Kdejaký sběratel ho nosí v peněžence, tak ať mám taky jeden. Chtěl za něj 5 stovek, tak jsem mu napsal, že mu dám 2, víc ani findu. Nějakej 5h 1924 větší cenu jistě mít nemůže.:-)
Ale jinak mne udivuje, proč to kdo nabízí za 5 stovek. Bez zmínky o tom, že jaksi nejde o dobovou ražbu. Pokud láká někoho, kdo o mincích nic neví, tak mu za obyč starej 5h 500 nedá a nikdo a kdo o mincích tuší alespoň málo, mu zase nedá nic. (Leda já 200 za kuriozitu a studijní materiál na napdobeniny). Bez zmínky o pravosti/falzech/replikách se slovy: "Nabízím 5h 1924" jde vlastně o podvod, ale jaký podvodník by chtěl vydělat 500 na něčem, co stojí pár korun a napodobuje věc za statisíce? Tomu nerozumím. Nezdá se mi logická žádná existující varianta. Dokonce i kdyby nabízotel sám náhodou netušil nic o mincích (nesmysl, ale teoreticky), určitě by nechtěl 500. |
#209 20. 1. 2015, 23:12
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
A proč vůbec kupovat tuto kopii, když za ty peníze šla koupit jiná pravá mince?!
![]() _______________ |
#210 21. 1. 2015, 16:33
|
|
Registrovaný uživatel |
No - vždyť říkám: Ze studijních důvodů a jako talisman-odznak poznávací znamená českého numismatika = "pravý" 5h 1924 vždy v peněžence. :-)
No a pak - sem tam lidem něco o mincích povídám (takové ty základní věci) a ono je to docela zajímá. Ale vždycky lépe reagují na skutečnou minci než obrázky - tak i proto - k zatraktivnění povídání o mincích. Ty 200 mi za to stojí. (On mi to stejně neprodá :-)). |
#211 21. 1. 2015, 19:26
|
|
Moderátor |
Vzhledem k tomu, že výrobní náklady budou tak 10 Kč, tak se opravdu ceně 200 divím .)
|
#212 22. 1. 2015, 10:45
|
|
Registrovaný uživatel |
tenzor
No, tak kdyby mi někdo tenhle talisman nabídl za 10,- (20,-; 30;...) budu samozřejmě raději. :-) |
#213 22. 1. 2015, 11:01
|
|
Registrovaný uživatel |
No tak to jsi mě překvapil, taková mohutná filosofická debata o numismatice a šetrnosti při nákupech luxusních kusů a pak si za dvě stovky koupíš falsum pěťáku, které číňani prodavají za 1,50 usd.....
|
#214 22. 1. 2015, 12:52
|
|
Registrovaný uživatel |
tak teda nevím, jestli poznávacím znamením českého numismatika mít v peněžence čínskou kopii 5 haléře 1924 ... tos mě tedy dostal ... :-) :-) :-) .............. to už si tam raději den pravý groš Václava IV. za 70 Kč ... :-)
|
#215 22. 1. 2015, 13:41
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Mě by hlavně zajímalo, jak kolega přišel na toto? Nikoho takové neznám, osobně nosím v peněžence jen platnou měnu ![]() Každopádně pořizování kopií za mince, na které třeba člověk finančně nedosáhne nebo je dlouhodobě nemůže sehnat, považuji rovněž za scestné a nemá to s numismatikou nic společného. To je dobré snad jen pro děcka, co si vytvářejí své dětské sbírky, ale nechápu, k čemu je to dobré pro dospělého sběratele? Pokud chci mít doma něco pro studijní účely, spokojím se s fotkami dané mince, ale kupovat repliku? To je celkem ujeté ... |
#216 22. 1. 2015, 15:11
|
|
Registrovaný uživatel |
Já bych jakoukoli repliku ve sbírce nesnesl ani zadarmo
![]() K čemu je vám dobrá? |
#217 22. 1. 2015, 15:42
|
|
Moderátor |
Aby si mal v peňaženke aspoň niečo. ![]() |
#218 22. 1. 2015, 16:51
|
|
Registrovaný uživatel |
petr1596
OK - díky za radu. Jdu pátrat p olevnější verzi za ... teď de mi nechce hledat, kolik je právě 1,50 USD. |
#219 22. 1. 2015, 16:54
|
|
Registrovaný uživatel |
Ad kopie v peněžence - inu - tak jsem to vypozoroval. Ale pochopitelně jsem nezkoumal statisticky významný vzorek. :-)
Jako talisman mi to nepřijde špatné. Jakoukoliv "pravou" bych tam nedával - ani za 70 - jako numismatikovy by mi bylo líto, že se ničí, když může dělat radost jinému začínajícímu kolegovi. Ale samozřejmě respektuji všechny odlišné názory - to je jeden z důvodů, proš se mi toto fórum líbí, že tu zatím vidím toleranci a respekt. |
#220 22. 1. 2015, 16:55
|
|
Registrovaný uživatel |
kacuro
S tím studiem nevím, jak to myslíš. Jak na fotce dobře poznám metody falsifikátorů? Já myslel, že je lepší to mít v ruce - s lupou atd... Ne? |
#221 22. 1. 2015, 16:56
|
|
Registrovaný uživatel |
Lukas105s
No - o replice ve sbírce zde - tuším - nikdo nemluvil. Myslím tedy, že by s Tebou všichni souhlasili. |
#222 22. 1. 2015, 17:16
|
|
Registrovaný uživatel |
jak už jsem tady někde psal, mám doma "sbírku" novoděl a napodobenin (i falz, ale ty jinde) - hlavně pro návštěvy, které, jistě ze slušnosti, projeví o mého koníčka zájem.
oni jsou spokojeni, vidí něco, co si myslí, nebo předpokládají, že mají vidět (je to kulaté, leskne se to a je to čitelné "jak nově vyražené") a moje mince jsou dál jinde v bezpečí ![]() snad to bude platit i na případného zloděje ![]() |
#223 23. 1. 2015, 12:53
|
|
Registrovaný uživatel |
Voloda16
To mne taky vyděsilo, když jsem zjistil, že všichni mají sbírky v trezorech v bankách. Co je to potom za sbírání?? Samozřejmě je chápu, ale vlastně i lituju. |
#224 23. 1. 2015, 13:11
|
|
Registrovaný uživatel
![]() |
Myslel jsem to tak, že než si pořizovat nějakou trapnou repliku vzácné mince, spokojím se raději s fotkami originálů, které mohu využít např. ke studijním účelům (typy, varianty, koruptely, chyboražby apod. - týká se hlavně středověkých mincí). Mít minci v ruce je samozřejmě ke studiu nejlepší, ale když je mince mimo mé možnosti, nic jiného mi nezbývá ... |
#225 27. 1. 2015, 17:19
|
|
Registrovaný uživatel |
Pokud má někdo zájem, mohu nabídnout 5 haléřů 1924, raženo v České mincovně k 75. výročí ražby originální mince. Bylo to raženo se souhlasem České národní banky v počtu 1000 kusů. Pravá mince to není, ale bylo to ražené u nás. Na aukci v Praze to udělalo 3 000 Kč. Nabízím to bez bookletu za 350 Kč v tom je i poštovné v ČR. Do ciziny nezasílám.
Adalbert |
Stránka: « < ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... > »
Seznam uživatelů · Seznam správců · Statistiky · RSS kanál
Diskusní fórum | Sberatel.com | články | inzerce | katalog | mince | sběratelé | zápalky | UseBB 1